Crima din Piaţa Constituţiei, filmată de camerele de la Parchetul General

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.10.2019 - 12:37
Investigatorii crimei din Piața Constituției/Foto: Captură TVR

Detalii desprinse din Vestul sălbatic sunt cuprinse în referatul Parchetului Capitalei cu propunerea de arestare a șase dintre interlopii care au omorât un rival în bătaie în faţa Parlamentului şi a Parchetului General, la câţiva paşi de sediul central al SRI.

SHARE

Documentul a fost obţinut de Ştirile TVR. Potrivit acestuia, totul a început sâmbătă, 28 septembrie, când liderul grupării din Tei Toboc-Doamna Ghica, Ion Alexandru zis ”Alex Barbaro”, l-a sunat de mai multe ori pe Facebook Messenger pe Ionuţ Mirea zis „Boxerul”, un lider interlop din sectorul 5 al Capitalei. „Acesta (Alex Barbaro – n.r.) i-a reproşat o pretinsă legătură cu propria lui concubină, solicitându-i lui Mirea Ionuţ să se întâlnească, pentru a rezolva problema”, se arată în referatul procurorilor.

Și-au dat întâlnire a doua zi, duminică 29 septembrie, la ora 22:00, pe teren neutru, în Piața Constituției. Numai că cei doi nu au venit cu mâna goală. Alex Barbaro a venit cu 40 de persoane și 10 mașini, iar Boxerul doar cu 20 de ajutoare și 5 mașini. Printre ei interlopi cu porecle precum Dragoș Ges, Schilă, Glișcă, Tâște, Milan, Pisu sau Doctoru (cel care a fost ucis). Înarmați toți până în dinți cu săbii, bâte, cuțite și țevi de metal.

Discuția din parcarea din fața Parlamentului a degenerat imediat și s-a ajuns la o încăierare generală. Culmea, bătaia dintre bandele rivale a fost filmată chiar de camerele de supraveghere de pe clădirea Parchetului general.

”Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere amplasate pe clădirea PÎCCJ (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – n.r.) surprind unele din grupurile conduse de către Ion Alexandru și Mirea Ionuț în timp ce se îmbulzeau și se băteau într-o busculadă generală, atât în zona situată la marginea parcării din Piața Constituției, cât și în centrul aceleiași parcări, în timp ce mai multe autoturisme părăsesc în grabă zona”, se arată în referatul procurorilor.

În busculada generală, unul dintre membrii grupării lui Boxerul, victima ucisă, Ion Ban zis Doctoru, a fost prinsă de 8 membri ai grupării rivale.

„Victima Ban Ion (Doctoru), după ce a scos din portbagajul unui autoturism o bâtă şi a înfruntat o parte a adversarilor, a fost copleşit numeric şi fizic de către mai multe persoane. Astfel, agresiunea asupa victimei a debutat cu pulverizarea de către Păun Romeo (antrenor de box la Dinamo – n.r.) a unui spray lacrimogen de la o distanţă de aprox. 1,5 metri după care Ban Ion a fost înconjurat imediat de un număr de 8 membri din grupul advers care i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului, a spatelui şi a membrelor cu bâte, cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un corp dur alungit, cu muchii uşor alungite (posibil sabie – n.r.)”, potrivit procurorilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te