ANI verifică averea lui Buzatu, care a strâns 8 terenuri şi 5 clădiri, din salariul de bugetar

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.09.2023 - 12:48
ANI verifică averea lui Buzatu - Foto: captură video X/Adelin Petrişor

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, care a strâns opt terenuri şi cinci clădiri, din salariul său de bugetar. Buzatu a fost obiectul unui flagrant pe luare de mită, în week-end.

SHARE

Președintele CJ Vaslui ar fi cerut 1.250.000 de lei, pe care îi primea în momentul în care a fost prins de ofițerii și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție Iași. 

Banii erau pentru acordarea unui contract, a cărui valoare era de 10 ori mai mare, evaluat la cel puţin 12 milioane de lei, finanțat cel mai probabil din bugetul Consiliului Județean Vaslui, pe care liderul social-democrat, președinte al organizației locale din Vaslui, îl conduce de foarte mulți ani.

ANI verifică averea lui Buzatu

Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu are venituri generoase într-o zonă săracă din România. El încasează lunar o pensie de peste 6.500 de lei, potrivit declarației sale de avere. El încasează și indemnizație de președinte de Consiliu Județean de peste 2.700 de euro.

Potrivit declarației sale de avere, Buzatu ridică lunar numai din pensie 6.541 de lei, la care se adaugă 13.689 de lei din indemnizația de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Pensie este urmare a faptului că a avut mai multe mandate de deputat.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Vineri seară, anchetatorii efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Citeşte şi: Baronul PSD Dumitru Buzatu prins când lua 1.2 milioame de lei mită. Are 8 terenuri şi 5 clădiri

Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu are venituri generoase într-o zonă săracă din România. El încasează lunar o pensie de peste 6.500 de lei, potrivit declarației sale de avere. El încasează și indemnizație de președinte de Consiliu Județean de peste 2.700 de euro

Potrivit declarației sale de avere, Buzatu ridică lunar numai din pensie 6.541 de lei, la care se adaugă 13.689 de lei din indemnizația de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Pensie este urmare a faptului că a avut mai multe mandate de deputat.

Acesta deține o vilă de 172 m2 și alte cinci clădiri în Vaslui, dar și nenumărate terenuri intravilane, agricole, pășuni etc și cinci spații comerciale/de producție în Vaslui și Suceava. Buzatu este implicat ca acționar în ACIP PERLA SRL, societate care se ocupă cu cultivarea plantelor, cu sediul în Ștefan cel Mare.

Citeşte şi: 6.500 de lei lunar pensie specială pentru Dumitru Buzatu, baron PSD într-un județ sărac al României

Pe 31 martie 2020, când în România era deja decretată starea de urgență, Dumitru Buzatu câștiga suma de 18.720 de lei, la care se adăugau 4.680 de lei, „drepturi pentru activități prestate în proiecte”, adică 25% din salariu. 

În total, Dumitru Buzatu câștiga la 31 martie 2020 23.400 de lei lunar, adică 4.980 de euro brut. La această sumă, se adaugă o indemnizație lunară de hrană de 347 de lei și tichete de masă. Cu un an înainte, pe 31 martie 2019, Dumitru Buzatu câștiga aceeași sumă lunară, iar în martie 2018 cu 1.000 de lei lunar mai puțin.

În septembrie 2017, Buzatu câștiga 16.000 de lei brut/lună, cu 6.000 de lei mai puțin decât în acest an. În 2016 însă Dumitru Buzatu câștiga anual suma de 61.284 de lei, adică 5.100 de lei/lună. În numai patru ani, salariul lui Dumitru Buzatu a crescut de la 5.100 de lei, la 23.400 de lei/lună.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te