Amica PSD în CSM, Savonea, scapă la un vot: La Cluj, Curtea de Apel a respins propunerea de revocare

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.05.2019 - 10:49
Controversata Lia Savonea riscă acum revocarea din CSM

Curtea de Apel Cluj a votat, marți, pentru revocarea Liei Savonea din CSM, dar aceasta a scăpat. Au fost 24 de voturi pentru revocare, 23 contra și o abținere. Întrucât propunerea nu a întrunit majoritatea simplă, a fost respinsă.

SHARE

Aceasta este a 4-a curte de apel care a luat în discuție revocarea Liei Savonea, după Brașov, Pitești și Constanța. La celelalte trei, propunerea a trecut. Ar fi nevoie de solicitările a zece curți de apel, din totalul de 15, pentru ca mecansimul revocării să fie pus în funcțiune. 

Newsweek România a scris în repetate rânduri despre relația ei cu PSD: „Nu mai departe de acum o lună, pe 25 februarie, Lia Savonea se întâlnea cu premierul Dăncilă ca să discute despre controversata OUG 7.

Întâlnire la care mulți magistrați au refuzat să participe, acuzând-o pe șefa CSM că nu s-a dus acolo ca să prezinte punctul lor de vedere. Ci ca să gireze micile modificări agreate de ministrul justiției (...)

Lia Savonea n-a răspuns niciodată unei acuzații și mai grave. Și anume că, în 2017, pe vremea când era simplu membru al CSM, ar fi contribuit, alături de fostul ministru Iordache, la scrierea celebrei OUG 13.

Gurile rele – între care un fost consilier prezidențial – susțin că această colaborare s-ar fi desfășurat departe de ochii lumii. Mai precis, în vila din Pipera, închiriată de PSD, contra exorbitantei sume de 19.000 de euro pe lună.

Simpla prezență a Liei Savonea într-o „casă conspirativă” a unui partid e un motiv de excludere nu doar din CSM, ci chiar din magistratură”. 

Tot Newsweek România a scris și despre soțul acesteia, care a ajuns magnat imobiliar peste noapte: „Avocatul Mihai Savonea, fost profesor de sport și fost coleg de cabinet cu Cezar Bivolaru, apărătorul lui Marian Vanghelie, dar și cu ex-senatorul Cătălin Voicu (PSD), condamnat pentru corupție, a început, în ultimii ani, un business cu imobiliare, devenit, aproape peste noapte, de succes.

De la un venit modest obținut din consultanță și reprezentare juridică, având zero lei în conturi, avocatul Savonea a ajuns la tranzacții imobiliare de milioane de lei anual”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -