Ex-consilierul lui Daniel Tudorache, pus să apere Capitala de cutremur. Are 8 case și 2.000.000 lei

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.03.2024 - 19:48
Directorul care apără Capitala de cutremur: Fost consilier PSD cu 8 case și avere de 2.000.000 lei - Foto: INQUQM PHOTOS / Octav Ganea

Munteanu Răzvan Aurelian, directorul pus să apere Capitala de cutremure deține o avere impresionantă: 8 imobile, 2.000.000 lei și un Harley Davidson luat în 2019. A fost consilier PSD la primăria sectorului 1. Consolidarea imobilelor din București este aproape inexistentă.

SHARE

Sunt 47 de ani de la marele cutremur care a ucis peste 1.000 de oameni în București și a prăbușit numeroase clădiri.

Citește și: Simulare de cutremur în București: 45.000 clădiri avariate, 6.500 morți, 16.000 grav răniți

Newsweek România a scris, azi, că aproape 400 de clădiri sunt în pericol să cadă. Spre exemplu, blocul care s-a prăbușit în 1977, cu marele actor Toma Caragiu, este înconjurat de numeroase străzi pe care se află blocuri cu bulină - cu risc mare de prăbușire la cutremur. Detalii în LINK de mai jos.

Ex-consilierul lui Daniel Tudorache, pus să apere Capitala de cutremur. Are 8 case și 2.000.000 lei

Citește și: 47 ani de la cutremurul ce „l-a îngropat” pe Toma Caragiu. Blocurile din jur, gata să se prăbușească

Lista clădirilor care stau să cadă în București este AICI 

Nicușor Dan a  făcut o alegere ciudată când l-a numit director executiv al Administrației Municipale pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic pe Munteanu Răzvan Aurelian.

Potrivit CV-ului acestuia, Munteanu a fost consilier timp de mai mulți ani la primăria sectorului 1, pe când aceasta era condusă de primari PSD.

Între septembrie 2014 și august 2019, Munteanu a fost Inspector de specialitate, Cabinet primar cu delegare de competențe în Direcția Investiții.

Între 2019 și 2020 a fost Director general adjunct - responsabil al Direcției Programe și Investiții. La sectorul 1, primari au fost Andrei Chiliman (până în 2015) și apoi Daniel Tudorache (2016 -2020), amândoi cu mari probleme cu legea, amândoi de la PSD.

Munteanu a intrat ca angajat în primăria sectorul 1 în anul 2004

Declarația de avere a lui Munteanu este spectaculoasă. Deși muncește de 20 de ani doar la stat, Munteanu are 7 terenuri, un spațiu comercial și 7 apartamente sau case. 

Munteanu are 1.300.000 lei bani în cont și 800.000 de lei în plasamente și nu are niciun fel de datorii. El ia un salariu mic ca Director la Administrația municipală pentru consolidarea clădirilor, de 10.000 lei net. Soția sa mai câștigă 5.000 lei net. 

În schimb, ia bani din 7 chirii. Soția sa a luat dividende de 320.000 lei de la Universial Solution București.

Nicușor Dan: Suntem departe

Dacă lui Munteanu îi merge foarte bine, consolidările clădirilor cu risc seismic sunt la pământ. Primarul Nicușor Dana  a spus, azi, că „suntem departe”. 

"Sunt două componente, una de consolidare a clădirilor cu risc seismic, și aici suntem departe.

Anul trecut am avut o inițiativă foarte corectă a Ministerului Dezvoltării, cu acea evaluare preliminară (..). Noi sperăm ca până la finalul anului viitor să terminăm această evaluare preliminară și, în funcție de ea să alocăm banii, în ordinea priorităților pe care le va stabili această evaluare, pentru expertize și după aceea pentru consolidare”, afirmă Nicușor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te