VIDEO Un film inspirat din serialul „Clanul Soprano” a avut avanpremiera la New York

DE Edi Neagu | Actualizat: 23.09.2021 - 10:17
„The many saints of Newark”, premieră în SUA. FOTO: Facebook

În film, rolul lui Tony Soprano este jucat de Michael Gandolfini, fiul lui James Gandolfini, cel care l-a interpretat pe Tony Soprano adult în serialul „Clanul Soprano”.

SHARE

După 14 ani de la difuzarea ultimului episod din serialul TV "Clanul Soprano", un film care prezintă anii de tinereţe ai protagonistului acelui serial, mafiotul Tony Soprano, a fost proiectat miercuri seară în avanpremieră la New York, în faţa unor spectatori care s-au declarat entuziasmaţi de acest proiect cinematografic, informează AFP.

Beacon Theatre, o sală de spectacole transformată într-un cinematograf uriaş, a avut alura unui stadion cuprins de frenezie atunci când David Chase, creatorul celebrului serial TV şi coscenarist al noului film, i-a prezentat pe actorii care joacă în lungmetrajul "The Many Saints of Newark".

Aplauzele au devenit furtunoase atunci când pe scenă a urcat Michael Gandolfini, fiul actorului James Gandolfini, decedat în 2013 la vârsta de 51 de ani şi interpret al personajului Tony Soprano, violentul lider al unui clan mafiot americano-italian, care era totodată un tată de familie chinuit de remuşcări, în celebrul serial HBO care a marcat industria de televiziune în anii 2000 şi care a devenit un veritabil fenomen social în Statele Unite.

CITEȘTE ȘI: Fuga liderului clanului Duduianu, Anaser: din UK în Mexic, apoi, ajutat de o călăuză, în SUA

"Ne e dor de tatăl tău!", a strigat un spectator. În noul film, Michael Gandolfini, în vârstă de 22 de ani, interpretează un Tony Soprano adolescent, care locuia în New Jersey în anii 1960.

"Nu ştiam dacă Michael voia cu adevărat să joace acest rol, ar fi putut să fie prea mult pentru el", a declarat regizorul filmului, Alan Taylor, cu ocazia acestei proiecţii, organizate în cadrul Festivalului Tribeca.

"Însă el a arătat acest lucru în timpul unei audiţii şi de atunci nu am mai avut îndoieli. Trebuia doar să îl împiedic să semene 'prea mult' cu tatăl lui, căci în acest film el trebuia să joace o versiune tânără şi tandră a personajului", a adăugat Alan Taylor, care a regizat mai multe episoade din "Clanul Soprano", un serial recompensat cu 21 de premii Emmy şi cu cinci Globuri de Aur.

CITEȘTE ȘI: Ioan Becali, la un pas să-și piardă averea. Fosta amantă cere pensie alimentară de 85.000 euro lunar

Deşi prezintă anii de tinereţe ai personajului Tony, un adolescent inteligent dar lipsit de repere, a cărui viaţă este marcată de un tată absent şi o mamă prea severă, noul film este centrat pe un alt personaj, Dickie Moltisanti, venerat de tânărul Tony şi interpretat de Alessandro Nivola.

Intriga peliculei explorează totodată tensiunile din epocă dintre comunităţile italo-americană şi afro-americană din New Jersey, precum şi revoltele din Newark din 1967 şi violenţele poliţieneşti.

Dar, la fel ca orice producţie de tip prequel care se respectă, filmul "The Many Saints of Newark" conţine numeroase referiri la celebrul serial TV din care se inspiră şi oferă câteva indicii preţioase fanilor care cunosc pe de rost genealogia familiei Soprano.

"Am văzut serialul poate de şase sau de şapte ori şi filmul a fost cu adevărat la înălţimea aşteptărilor mele", a declarat după acea proiecţie unul dintre spectatori, Robert Quinn, în vârstă de 23 de ani, vizibil emoţionat de întorsătura de situaţie prezentată la finalul peliculei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.