VIDEO Navalnîi, condus pe ultimul drum: S-a sacrificat pentru a salva țara! Putin a sacrificat Rusia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.03.2024 - 17:55
Cozi kilometrice la căpătâiul lui Navalnîi. Mii de ruși îl aplaudă în stradă la Moscova - Foto: Profimedia images
Cozi kilometrice la căpătâiul lui Navalnîi. Mii de ruși îl aplaudă în stradă la Moscova - Foto: X/ @mjluxmoore
Cozi kilometrice la căpătâiul lui Navalnîi. Mii de ruși îl aplaudă în stradă la Moscova - Foto: Profimedia images

Cozi kilometrice la căpătâiul lui Navalnîi. Mii de ruși s-au așezat în coloane uriașe și îl aplaudă în stradă la Moscova pe Alexei Navalnîi, simbolul libertății din Rusia și printre ultimii opozanți a lui Putin care și-a dat chiar și viața în încercarea de a-l înlătura pe Putin.

SHARE

Echipa lui Alexei Navalnîi a declarat că ceremonia de înmormântare a acestuia este așteptată să înceapă în aproximativ o oră la cimitirul Borisovski din Moscova.

Cozi kilometrice la căpătâiul lui Navalnîi. Mii de ruși îl aplaudă în stradă la Moscova

UPDATE> Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost înmormântat vineri într-un cimitir din Moscova, la exact două săptămâni după ce serviciul penitenciar rus a anunțat moartea sa.

Rudele s-au adunat în jurul sicriului la cimitirul Borisovski.

"Lioha, la revedere! Somn ușor, dragă!", a strigat cineva din mulțimea care a convergent spre cimitir. Lioha este o poreclă a lui Navalnîi.

Alții din mulțime scandau: "Lăsați-ne să intrăm să ne luăm rămas bun!" 

Navalnîi s-a sacrificat pentru a salva Rusia, pe când Putin a sacrificat Rusia pentru a se salva pe sine

"Unul s-a sacrificat pentru a salva țara, celălalt a sacrificat țara pentru a se salva pe sine", spune o femeie prezentă la înmormântarea lui Navalnîi.

Mai multe videoclipuri au arătat un număr mare de oameni care se îndreptau spre locul de înmormântare. Nu este clar dacă li se va permite să intre în cimitir.

O coadă de câteva sute de metri s-a format la podul Brateievski.

A început valul de arestări după înmormântarea lui Navalnîi

Cel puțin o persoană a fost arestată la înmormântarea opozantului rus Alexey Navalny, a raportat vineri grupul de monitorizare OVD-Info.

Alte 22 de persoane au fost reținute când au încercat să iasă din casele lor pentru a participa la înmormântare, potrivit OVD-Info.

...

Ceremonia de la Biserică s-a terminat în urmă cu puțin timp. 

Trupul neînsuflețit al celui mai mare opozant a lui Putin a fost scos din Biserică.

Cimitirul se află la aproximativ 2,5 kilometri distanță de biserica unde a avut loc înmormântarea. Asta înseamnă aproximativ 30 de minute de mers pe jos.

Mii de pot fi văzuți deja sosind la cimitir și fiind supuși unor controale de securitate.

Sute de persoane în doliu au împins barierele de control al mulțimii într-un efort aparent de a urma procesiunea funerară a opozantului Alexey Navalny, arată un videoclip de la locul bisericii.

Oamenii adunați în fața bisericii unde a fost depus sicriul lui Navalnî este întâmpinat scandând "Dragostea este mai puternică decât frica" și "Nu războiului".

Sicriul lui Navalîi a ajuns la cimitirul Borisovski din Moscova

Corpul lui Alexey Navalny a ajuns la cimitirul Borisovsky din Moscova, a declarat echipa sa.

Un videoclip difuzat pe canalul YouTube al lui Navalny arată, de asemenea, duba care îi transportă trupul la cimitir.

Polițiștii rusi blochează intrările în cimitirul Borisovsky. Controlează filmările din telefoanele celor care au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Un consilier de rang înalt al lui Alexei Navalnîi le-a mulțumit oamenilor care au venit la biserica din Moscova.

"Sunt foarte recunoscătoare celor care au venit astăzi la biserică și celor care vor veni la cimitir", a declarat Kira Yarmysh pentru canalul YouTube organizat de susținătorii lui Navalnîi cu această ocazie. "Toți cei care îl susțin pe Alexei și scriu despre el, este foarte important acum și va fi și mai important mai târziu. Așa că vă rog să nu vă opriți".

Ne așteaptă vremuri mai grele și lupte mai mari, a adăugat ea. "Așa că în niciun caz nu putem renunța. Ar trebui să continuăm să vorbim despre el și ar trebui să ne amintim de el." 

Diplomați străini, printre care ambasadorii Franței și SUA în Rusia, au sosit pentru a-i aduce un omagiu lui Alexey Navalny la Biserica Icoanei Maicii Domnului 'Stinge-mi durerile'.

"Mulțumesc pentru fiul tău”

Oamenii își exprimă condoleanțele părinților lui Alexei Navalnîi, Liudmila și Anatoli, la ieșirea din biserica unde a avut loc înmormântarea politicianului.

Dimitri Peskov: Kremlinul nu are nimic de spus familiei lui Navalnîi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri la CNN că nu are "nimic" de spus familiei politicianului de opoziție Alexey Navalny în ziua înmormântării acestuia.  

Președintele rus Vladimir Putin a păstrat tăcerea cu privire la moartea principalului său critic în cele două săptămâni care au trecut de la tragica veste, o tendință în concordanță cu evitarea sa de a-l menționa pe Navalny pe nume în timpul vieții politicianului. 

Kremlinul spune că orice adunare pentru funeraliile lui Navalnîi va „încălca legea” lui Putin

Kremlinul a declarat că orice adunare în sprijinul regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi, care urmează să fie înmormântat vineri la Moscova, va încălca legea, relatează Reuters.

"Avem o lege care trebuie respectată. Orice adunări neautorizate vor încălca legea, iar cei care participă la ele vor fi trași la răspundere - din nou, în conformitate cu legea în vigoare", a declarat Peskov de la Kremlin.

Navalny a murit subit la 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, unde își ispășea pedepsele care totalizau peste 30 de ani.

O mulțime mare de oameni s-a adunat vineri în apropierea bisericii din Moscova unde urmează să fie înmormântat, iar susținătorii săi au cerut oamenilor să iasă seara în memoria sa în orașele rusești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te