VIDEO Ceva e putred la Kremlin. Cine are interes să „defileze” cu un Putin bolnav, slăbit și obosit

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.05.2022 - 10:06
Ce pregătește Kremlinul după ce a „defilat” cu un Putin bolnav / Profimedia
Ce pregătește Kremlinul după ce a „defilat” cu un Putin bolnav/foto: captură video
Ce pregătește Kremlinul după ce a „defilat” cu un Putin bolnav/foto: kremlin press service

Ceva este „putred” la Kremlin. În ultima vreme, liderul a fost arătat în momente de slăbiciune, prea des ca să fie „scăpări” ale cenzurii. Iar propagandiștii de serviciu au început să fie critici la adresa armatei „rușinos de prost echipată”.

SHARE

După imaginile cu Putin care se împleticește și căruia îi tremură mâna dreaptă necontrolat, la cele cu liderul ținându-se de masă la întâlnirea bizară cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, dat dispărut, până la un Putin ce-și învelește genunchii cu o păturică în văzul lumii, de Ziua Victoriei, „e prea mult”, susțin analiștii militari, care avertizează că Moscova pregătește „ceva”.

 

Cei mai fervenți propagandiști ai lui Putin au început să critice în mod deschis starea armatei Rusiei, numai astfel explicându-se eșecurilor în Ucraina, opinii pentru care se ajunge la pușcărie în Rusia.

Până și Vladimir Soloviov, căruia i se spune „trompeta lui Putin”, a „îndrăznit” să critice armele armatei ruse, după ce „prezisese” distrugerea rapidă a unor capitale europene. Invitații la emisiunile televiziunii de stat încep să deplângă soarta militarilor trimiși pe front cu „arme de ieri”, în timp ce economia rusă nu poate susţine războiul.

Schimbarea de ton este dramatică pentru rețelele media de stat, astfel încât analiștii militari susțin că aceasta este o diversiune și că există un plan la Kremlin, al cărui scop va deveni evident abia mai târziu.


Marți, directorul american al Informațiilor Naționale, Avril Haines, a declarat că Putin ar putea ordona Legea marțială în Rusia pentru a-și susține ambițiile în Ucraina.

Citește și

VIDEO Rusia știe de ce nu vrea Suedia în NATO: Submarinul Gotland-class poate scufunda un portavion

VIDEO Colonel rus la Rusia-1 Tv: „Ce mobilizare? Nu avem cu ce și cu cine. Ucraina are arme NATO”

„Obiectivele lui Putin sunt mai mari decât capacitățile militare rusești, iar asta înseamnă probabil că în următoarele câteva luni ar putea avea o traiectorie mai imprevizibilă și cu potențial de escaladare a conflictului”, a declarat Haines la o audiere la Senat.

„Tendința actuală crește probabilitatea ca președintele Putin să apeleze la mijloace mai drastice, inclusiv impunerea Legii marțiale, reorientarea producției industriale sau justificări militare pentru a elibera resursele necesare pentru a-și atinge obiectivele”, a spus Haines.

O evaluare bună, doar că ceea ce nu se știe sigur este faptul că Putin însuși va merge mai departe sau, fiind bolnav, se va ridica alt lider care să realizeze planurile sovietice ale Moscovei, poate cel mai „imprevizibil” scenariu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te