VIDEO Atac armat la Strasbourg. Trei morți și 11 răniți. Atacatorul e încă liber

DE Alexandru Pop | Actualizat: 15.12.2018 - 11:10

Bilanțul final al atacului de marți seara din apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg este de trei morți și 11 răniți.

SHARE

UPDATE: Un bărbat a deschis focul în seara zilei de marți, 11 decembrie, în apropiere de piața de Crăciun din Strasbourg, ucigând trei persoane și rănind unsprezece persoane, potrivit ultimei evaluări. Atacantorul, identificat de autorități, este încă liber și căutat în mod activ.

Potrivit prefecturii Bas-Rhin, „un individ înarmat a intrat în perimetrul pieței de Crăciun pe la podul Corbeau și s-a îndreptat spre strada Orfèvres. Individul a deschis focul, rănind mai mulți oameni. Potrivit informațiilor Le Monde, confirmate de ministrul de interne, Christophe Castaner, au existat trei momente în care atacatorul a tras.

Cu toate acestea, motivul incidentului rămâne neclar. „El a luptat de două ori cu forțele noastre de securitate", a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Poliția a adăugat că suspectul, în vârstă de 29 de ani, s-a născut la Strasbourg și era deja cunoscut de serviciile de securitate ca o posibilă amenințare teroristă.

______________________________________

UPDATE: Deputaţii europeni, blocaţi de la lăsarea serii în Parlamentului European (PE) de la Strasbourg după atacul armat care a însângerat Târgul de Crăciun al oraşului, au început, la ora 3.00 locală, să părăsească sediul PE miercuri. Ei au fost escortaţi de poliţie în autocare şi maşini monovolum spre centrul oraşului.

______________________

UPDATE: Numărul morților a ajuns la patru, potrivit Le Monde. Publicația a aflat că locuința presupusului atacator a fost percheziționată marți dimineață, ca parte a unei investigații de tâlhărie. În apartament ar fi fost găsite grenade, dar individul dispăruse. 


______________________

Autorul atacului armat comis marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg a fost identificat. Acesta se afla pe o listă de supraveghere a securităţii de stat la nivel local, au anunţat autorităţile, conform dpa, citată de Agerpres.

Potrivit postului francez BFMTV, suspectul este un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a reuşit să fugă de la locul atacului. Niciun complice nu a fost identificat până în prezent. 

Atacatorul a fost rănit de o patrulă de soldaţi angajaţi în Operaţiunea Santinela înainte de a reuşi să fugă. De asemenea, un militar a fost rănit la mână.

Procurorii din Paris au declarat că tratează incidentul ca pe unul de natură teroristă, spunând că au deschis o investigaţie pentru crimă şi tentativă de crimă legată având legătură cu acţiune teroristă, precum şi cu o
conspiraţie teroristă.
Parlamentul European, care are un sediu în oraş şi este reunit în sesiune plenară săptămâna aceasta, a activat protocolul de urgenţă şi a restricţionat accesul pentru a-i proteja pe cei aflaţi înăuntru, potrivit unei purtătoare de cuvânt a PE.
Târgul de Crăciun din Strasbourg, un eveniment de lungă tradiţie amenajat în centrul oraşului, reprezintă o atracţie turistică majoră în decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te