Trădare? Colegii cancelarului austriac cer România în Schengen? Cum e posibil?

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.03.2024 - 20:30
Un europarlamentar al lui Karl Nehammer e pentru intrarea României în Schengen - Foto: Profimedia Images
Un europarlamentar al lui Karl Nehammer e pentru intrarea României în Schengen - Foto: Facebook/EPP Group in the European Parliament

Un europarlamentar al lui Karl Nehammer e pentru intrarea României în Schengen. Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European şi vicepreşedintele al partidului condus de Karl Nehammer, se pronunţă pentru pentru extinderea accesului.

SHARE

Un europarlamentar al lui Karl Nehammer e pentru intrarea României în Schengen. Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European şi vicepreşedintele al partidului condus de Karl Nehammer, se pronunţă pentru extinderea accesului la Spaţiul Schengen, pentru România şi Bulgaria.

Nehammer, cancelarul Austriei, este principalul opozant al admiterii româniei în Spaţiul Schengen, considerând-o o necesitate.

Un europarlamentar al lui Karl Nehammer e pentru intrarea României în Schengen

„Poziţia mea a fost întotdeauna clară, am susţinut opinia Parlamentului European, suntem în favoarea extinderii accesului la Spaţiul Schengen, pentru România şi Bulgaria, este o necesitate.

A venit timpul să atingem acest obiectiv şi majoritatea din partid (PPE, n.r.), din Comisia Europeană şi Consiliul Europei sprijină această extindere”, a declarat Karas, pentru Europa Liberă.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a scris pe reţeaua X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată: sistemul Schengen nu funcţionează în prezent.

Citeşte şi: Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

Prin urmare, nu poate fi extins. aceasta în condiţiile în care, în discursul rostit la Congresul PPE, desfăşurat la Romexpo, nu a făcut nici o referire la acest subiect.

În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că ”sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”.

Foto: Facebook/EPP Group in the European Parliament

De asemenea, despre faptul că ”mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical, în Austria, şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”, conform News.ro.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a convenit cu Karl Nehammer să continue discuţiile despre Schengen

”România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă acolo.

Mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În acelaşi timp, am vorbit şi foarte deschis despre obiecţiile austriece faţă de extinderea rapidă a Spaţiului Schengen.

Poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată: sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a scris Nehammer pe X.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te