Un bărbat înarmat, pe a cărui mașină era un mesaj cu arme, arestat la Washington. Mama lui, uimită

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.01.2021 - 23:53
Wesley Allen Beeler este un agent privat de securitate Foto: Facebook

Suspectul, având asupra lui un pistol și 500 de gloanțe, le-a prezentat agenților un permis fals de intrare în zona din jurul Capitoliului, unde miercuri va avea loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden.

SHARE

Bărbatul arestat se numește Wesley Allen Beeler, are 31 de ani și este originar din Virginia. El a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete. Când agenții îi verificau actele, au observat că avea abțibilduri lipite pe geamurile mașinii pe care scria „Dacă vin să vă ia armele, dați-le gloanțele mai întâi”. Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da, iar la percheziții polițiștii au găsit pistolul încărcat, dar și multe rezerve de gloanțe.

Citește și

EXCLUSIV Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas. Ponta a iertat compania de 600 mil. $

Potrivit presei americane, mama sa a fost șocată să audă că fiul său a fost arestat. Acesta, care ar lucra pentru o firmă privată de securitate, îi spusese că se duce la Washington pentru a securiza centrul orașului. Părinții săi spun că Beeler a lucrat în aviația militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinții nu au fost mirați să afle că avea armament în mașină. 

Bărbatul a apărut sâmbătă în fața unui judecător, care a emis un ordin de restricție. Suspectul nu mai are voie să intre în Washington decât pentru a se prezenta la proces. 
 
Tensiunea rămâne la cote ridicate în Washington, D.C., cu patru zile înainte de învestirea lui Joe Biden.
 
Autorităţile se tem de izbuncnirea unor violențe la ceremonia de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden.
De obicei, ceremonia de învestitură reprezintă, la fiecare patru ani, o ocazie pentru ca sute de mii de americani să se deplaseze în capitală, să cumpere produse special create pentru aceast eveniment, cu efigia preşedintelui, şi să îl urmărească pe acesta de pe esplanada Capitoliului cum depune jurământul. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.