Teroristul din Viena, fost jucător în Liga Națională de Minifotbal Austria

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 06.11.2020 - 17:11
Echipa în care a jucat Kujtim Fejzulai, teroristul din Viena/FOTO: digisport.ro

Kujtim Fejzulai este jihadistul care a comis atentatul terorist de la Viena, în seara de 2 noiembrie, soldat cu patru morți și mai mulți răniți. Atacatorul a jucat fotbal, făcând parte dintr-o echipă care a evoluat în Liga Națională de Minifotbal din Austria, în urmă cu opt ani.

SHARE

Ucis de polițiștii austrieci, tânărul originar din Macedonia de Nord era eliberat condiționat, după ce pe 25 aprilie 2019 fusese condamnat la 22 de luni de închisoare pentru că încercase să plece în Siria și să se alăture organizației ISIS, potrivit Digi 24.

Istoricul lui Fejzulai, născut la Viena, arată că teroristul a jucat fotbal în Austria. El a fost component al unei echipe care a evoluat în Liga Națională de Minifotbal din Austria.

Kujtim Fejzulai a fost legitimat la clubul numit El Buhari, lucru confirmat de Nima Moshirian, președintele Federației de Minifotbal de la Viena. El Buhari, un club înființat în 2007 și botezat după Muhammad al-Bukhari, un învățat persan care a trăit în secolul IX, s-a înscris în sistemul fotbalistic din Austria din sezonul 2012/2013.

”Am verificat rapoartele de joc. Fejzulai a fost folosit în sezonul 2014-2015, într-o singură partidă”, a spus acest, potrivit cotidianului Bild.

Kujtim Fejzulai avea chiar o pagină dedicată pe site-ul Federației de Minifotbal austriece. Potrivit acesteia, meciul în care teroristul a evoluat a avut loc în runda a 18-a a campionatului 2014/2015.

E vorba despre partida dintre AWP 05 și El Buhari, câștigată cu 6-2 de prima echipă. Lucru care este confirmat și de Alin Constantin, românul care a înființat clubul FC Valahia, care acum evoluează în liga de minifotbal din Austria, potrivit digisport.ro.

Contactat de digisport.ro, Alin Constantin a explicat: ”Da, jucătorul a fost prezent pe teren doar un meci. Echipa lui, El Buhari, a jucat doar două sezoane, apoi s-a retras din competiții. Au fost în prima ligă, unde e acum și FC Valahia. El Buhari a luat și Cupa Austriei. Kujtim Fejzulai avea 15 ani când a jucat”.

Potrivit Digi 24, care citează presa din Austria, Kujtim Fejzulaise radicalizase în ultimii ani și chiar posta pe contul său de Instagram fotografii cu arme automate.

Mai mult, el a urcat imagini cu momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS. De asemenea, ar fi trimis unor prieteni clipuri cu atacurile de la revista Charlie Hebdo.

Teroristul obișnuia să își viziteze anual casa părintească din satul montan Cellopek, aflat în partea de vest a Macedoniei de Nord. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.