Scandal în Austria. Au tras asupra unui român ce transporta ilegal 10 migranți. Polițiștii anchetați

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 20.12.2023 - 20:09
Scandal în Austria. Au tras asupra unui român ce transporta ilegal 10 migranți. Polițiști, anchetați Foto: express.at

Scandal în Austria. Au tras asupra unui român ce transporta ilegal 10 migranți. Polițiștii sunt anchetați

SHARE

Un român în vârstă de 34 de ani, care transporta zece sirieni în mașină, a scăpat de un control al poliției. Când și-a dat seama că trebuie să răspundă pentru persoanele din autovehicul, bărbatul a călcat pedala de accelerație și a fugit de oamenii legii. 

Scandalul apare în contextul în care Viena refuză să renunțe la dreptul de veto împotriva României sub pretextul că România permite migranților să ajungă în Austria.

Citește și: Austria pierde miliarde € doar ca să nu lase România în Schengen. 2% din migranți vin din România

Nici măcar focurile de avertisment nu l-au putut opri pe șoferul român care a încercat să fugă. Acum, Parchetul îi anchetează pe polițiști pentru suspiciune de tentativă de omor pentru că doi sirieni au fost răniți în schimbul de focuri de armă.

Scandal în Austria. Au tras asupra unui român ce transporta ilegal 10 migranți. Polițiștii, anchetați

Poliția l-a urmărit aproape 30 de kilometri pe român. Potrivit poliției, șoferul - un român - nu a arătat niciun fel de considerație față de trecători, polițiști sau pasageri pentru că și-a continuat fuga, conform express.at.

Citește și: Șapte infractori fugari își vor ”petrece” Crăciunul în țară. De unde au fost aduși

Șoferul intrat de mai multe ori într-o patrulă de poliție, expuși fiind și trecătorii care se uitau îngroziți la tot ceea ce se întâmpla.

Parchetul îi anchetează acum pe polițiști sub suspiciunea de tentativă de omor. Doi sirieni au fost răniți de focurile de armă trase de polițiști, iar unul dintre ei e în stare critică, relatează Exxpress.

Parchetul nu poate exclude "intenția condiționată de a ucide"

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii din Salzburg, Elena Haslinger, a confirmat că o "tentativă de omor" nu poate fi "exclusă în prezent", ceea ce înseamnă că cei doi polițiști suspectați ar fi conștienți că era posibil să ucidă pe cineva atunci când au acționat.

Incidentul a avut loc pe 11 decembrie, la primele ore ale dimineții. Poliția din Salzburg a fost informată de colegii săi din Bavaria despre întreaga situație.

A fugit cu premeditare

Cercetările au arătat faptul că șoferul român al unei furgonete a evitat controalele la intrarea în țară, întorcându-se și plecând cu viteză.

Inițial, polițiștii germani au pornit singuri în urmărirea lui pe drumul principal din Pinzgau, de la Steinpass în direcția Saalfelden, fiind înlocuiți la scurt timp de forțele locale. 

O patrulă din Salzburg a reușit în cele din urmă să treacă în fața dubei. Polițiștii au încercat să oprească vehiculul, dar în zadar.

Duba condusă de român a intrat în mod repetat în mașina de patrulare. În cele din urmă, unul dintre ofițerii de poliție a tras două focuri de armă din pistol asupra vehiculului "pentru a pune capăt pericolului imediat pentru trecători și pentru serviciile de urgență", se arată în raportul poliției.

Ofițerul a tras în direcția șoferului mașinii care a fugit. Deoarece cele două focuri de armă au fost trase în zona geamurilor, la înălțimea părții superioare a corpului ocupanților, parchetul nu poate exclude "o intenție premeditată de a ucide".

Citește și: Adio, Schengen pentru România! 66% dintre austrieci s-au săturat de migrație. Guvernul se va supune

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te