Rusia vinde casa de vacanță a lui Zelenski. Banii, folosiți să susțină războiul împotriva Ucrainei

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.06.2023 - 11:56
Rusia vinde casa de vacanță a lui Zelenski - Foto: Zelenski / Facebook

Rusia vinde casa de vacanță a lui Zelenski care se afl în Crimeea ocupată de ruși. Oficialii ruși au anunțat recent că naționalizează casa de vacanță de la Marea Neagră a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a strânge bani pentru efortul de război.

SHARE

Rusia vinde casa de vacanță a lui Zelenski care se afl în Crimeea ocupată de ruși. 

Serghei Aksyonov este liderul susținut de Rusia în Crimeea. El a anunțat pe 21 mai că legislativul local a votat în favoarea naționalizării mai multor proprietăți deținute de ucraineni.

Citește și: Cancelarul Merkel a chemat refugiații, Olaf Scholz vrea să-i deporteze în Rwanda, cu acordul UE

"Crimeea își va recăpăta drepturile pentru o serie de proprietăți", a explicat liderul crimeean într-un mesaj video despre noua naționalizare, potrivit unui raport al The Telegraph.

O clădire a aparținut familiei Zelensky


Askyonov a adăugat că o clădire din Simferopol aparținând Parlamentului tătar din Crimeea, acum interzis, va fi confiscată, precum și un apartament care a fost deținut de Volodymyr și Olena Zelensky. The Telegraph notează, de asemenea, că legislativul din Crimeea a votat pentru naționalizarea unui număr total de 57 de proprietăți deținute de "personalități politice și magnați" din Ucraina.  "Dușmanii Rusiei nu vor mai face bani în Crimeea rusă", a explicat Aksyonov. 

Citește și: Lavrov, în război cu Occidentul. Fiicele, trimise la studii la Londra și New York. Taxe: 100.000$/an

Detaliile sunt puține

Detaliile despre proprietatea lui Zelensky sunt puține, dar știm că aceasta a fost cumpărată în 2013 în orașul Livadia, situat pe coasta Mării Negre, potrivit relatării The Telegraph.

De asemenea, s-a raportat că președintele ucrainean nu a apucat niciodată să locuiască în casa sa de vacanță din cauza lucrărilor de renovare și apoi a anexării din 2014, în urma căreia Rusia a preluat controlul asupra regiunii. Cumpărat de la Oleksandr Buryak

În 2019, Reuters a relatat că Olena Zelensky a achiziționat proprietatea de vacanță de la magnatul de afaceri Oleksandr Buryak pentru mai puțin de jumătate din prețul pieței la momentul achiziției.

Rusia vinde casa de vacanță a lui Zelenski ca să susțină războiul contra Ucraine.

Olena a plătit 163.893 de dolari pentru apartamentul penthouse cu trei dormitoare în aprilie 2013, sau cel puțin așa a relatat Reuters, precizând că informația provine dintr-o declarație de venituri și bunuri. The Telegraph a notat că proprietatea valorează în prezent aproximativ 800.000 de dolari, ceea ce ar fi o sumă frumușică de bani pentru propagandă, care ar ajuta la finanțarea războiului actual al Rusiei în Ucraina, arată msn

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te