Cancelarul Merkel a chemat refugiații, Olaf Scholz vrea să-i deporteze în Rwanda, cu acordul UE

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.06.2023 - 13:30
Refugiați-Foto: euromedmonitor.org

Merkel a chemat refugiații, Olaf Scholz vrea să-i deporteze în Rwanda, cu acordul UE. Germania dorește ca UE să adopte un sistem de migranți „tip Rwanda”, cu solicitanții de azil deportați.

SHARE

Cancelarul Merkel a chemat refugiații, Olaf Scholz vrea să-i deporteze în Rwanda după schema propusă de Marea Britanie.

Germania joacă un „rol principal” în susținerea unui acord cu un stat din afara UE pentru a elimina migranții care nu au multe șanse să li se acorde azil, a informat ziarul Die Welt, citat de Daily Mail.

Cancelarul Merkel a chemat refugiații, Olaf Scholz vrea să-i deporteze în Rwanda, cu acordul UE

Rwanda și Nigerul sunt considerate țări partenere și ar fi compensate financiar pentru acord, potrivit raportului.

În timp ce Austria și Ungaria doresc ca solicitanții de azil să fie deportați într-o țară parteneră africană indiferent de țara din care provin, Germania dorește să restrângă acest proces la persoanele care au petrecut timp în țările în care vor fi deportați, în timp ce solicitarea lor de azil este evaluată.

Membrii din coaliție se tem că acordul are ca scop descurajarea refugiaților să vină în Europa, după ce cancelarul Angela Merkel i-a chemat în Germania.

24 de parlamentari ai social-democraților și ai Verzilor ai lui Olaf Scholz au semnat o scrisoare prin care îndeamnă Berlinul să susțină drepturile migranților în timpul negocierilor.

Scholz și ministrul de Interne, Nancy Faeser, sunt hotărâți să ajungă la un acord, având în vedere numărul tot mai mare de sosiri de refugiați.

„Dacă eșuăm astăzi sau în următoarele 14 zile, ar fi un semnal rău care ar duce la izolarea unor țări. Nu vreau asta, vreau să țin granițele deschise”, a spus Faeser.

„Pentru noi, în Germania, standardele privind drepturile omului sunt în prim plan și voi lupta din greu pentru asta”, a adăugat ea.

Social-democrații cer reținerea migranților la frontierele externe ale UE

Social-democrații, cel mai mare partid din coaliția cu Verzii și Liber Democrații, sunt pregătiți să pună presiune pentru reținerea migranților la frontierele externe ale UE.

Numărul cererilor de azil din Germania în acest an a ajuns deja la 130.000, iar guvernele locale spun că au rămas fără spațiu pentru a-i ține pe nou- sosiți.

În mai, Scholz a anunțat că va rupe cu politicile liberale pe care le-a moștenit de la Angela Merkel și va căuta să reducă numărul utilizând controale mai stricte la frontieră și va acorda mai mulți bani pentru Frontex, agenția UE de control la frontieră.

Acest lucru a condus la îngrijorarea că Scholz ar putea evita procesele echitabile de azil pentru a reduce numărul solicitanților.

„Împărtășim îngrijorarea multor oameni că propunerile pentru un nou sistem european comun de azil ar putea slăbi dreptul la azil”, se arată într-o scrisoare a deputaților.

Separat, 730 de membri ai Partidului Verzilor au semnat o scrisoare prin care cer  schimbarea direcției privind azilul.

Aceștia au spus că sunt „șocați” de propunerile negociate la Bruxelles, ce urmăresc să pună în aplicare un nou sistem bazat pe „descurajare și excludere”.

În Marea Britanie, prim-ministrul Rishi Sunak a ordonat miniștrilor să înceapă zborurile de deportare a migranților către Rwanda în câteva zile de la eliminarea obstacolelor legale ale schemei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te