Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachete Kalibr de 10.000.000 $, gata de lansare

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.03.2024 - 12:29
Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachetele Kalibr, 10.000.000 $, gata de lansare - Foto: Profimedia Images
Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachetele Kalibr, 10.000.000 $, gata de lansare - Foto: Profimedia Images

Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachetele Kalibr, 10.000.000 $, gata de lansare. După distrugerea navei de patrulare ruse Sergey Kotov, Federația Rusă nu mai pune nave în serviciu de luptă.

SHARE

Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachetele Kalibr, 10.000.000 $, gata de lansare. După distrugerea navei de patrulare ruse Sergey Kotov, Federația Rusă nu mai pune nave în serviciu de luptă, la Marea Neagră.

"Situația din Marea Neagră rămâne mai mult sau mai puțin stabilă, vedem o anumită constrângere a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Pericol ridicat de atac al Rusiei din Marea Neagră. Rachetele Kalibr, 10.000.000 $, gata de lansare

Ei se manifestă beligerant, la suprafață, în principal de la distanță, în timp ce se află la bazele lor, în aşteptare.

O navă continuă să fie pe Marea Azov”, a declarat șeful Centrului de presă de coordonare comun al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalya Gumenyuk.

Potrivit acesteia, Federația Rusă efectuează acum reformatarea personalului de la conducerea Flotei Mării Negre.

Citeşte şi: VIDEO Armada Europei, lansată la apă la 19 februarie. Intră în luptă în Marea Roșie

"Ei caută un lider care să găsească o soluție creativă, pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor navale. Este prea devreme pentru a se calma, deoarece inamicul (noi) are un element atât de puternic, ca vehiculele de lansare.

Foto: Profimedia Images

Utilizarea lor este limitată, deoarece întreținerea acestora nave are loc în Crimeea și acolo este foarte periculos pentru inamic. Și chiar și atunci faptul că acum își reechipează bazele complică și munca lor pentru lupta actuală”, spune Gumenyuk, conform Unian.

Ea a mai adăugat că, în ciuda acestui fapt, nivelul de pericol al rachetelor ruseşti lansate de pe mare este evaluat ca fiind ridicat:

„Permiteți-mi să vă reamintesc că există vehicule de lansare acolo, aproximativ zece dintre ele, la bord, care pot fi până la câteva zeci de rachete de tip Kalibr.

Citeşte şi: Care sunt cele 3 state care se pregătesc pentru un atac al Rusiei? Putin trimite rachete Kalibr

Și un anumit grad de disperare a inamicului poate duce la faptul că acestea pot fi folosite direct, din golf. Prin urmare, avertismentele despre pericolul rachetelor nu trebuie ignorat", a spus Gumenyuk.

Prețul unei rachete antiaeriene ghidate S-300 este de cel puțin 2 milioane de dolari, astfel încât costul total al acestui tip de rachetă lansată este de 10 milioane de dolari.

Potrivit Defence Express, costul unei rachete Kalibr este de 6,5 milioane de dolari, ceea ce face ca costul total al rachetelor folosite în atac să fie de 19,5 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te