VIDEO Imagini apocaliptice în New York. Nu se mai poate respira. Oamenii, obligați să stea în case

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.06.2023 - 13:12
Imagini apocaliptice în New York - Foto: Earthcam

Autoritățile americane au emis miercuri avertismente de sănătate pentru milioane de persoane din estul SUA și Canada, după ce un nor alimentat de sute de incendii de pădure din nordul țării s-a răspândit spre sud, afectând zone puternic populate de la Ottawa la Washington DC.

SHARE

În New York, calitatea aerului s-a clasat miercuri ca fiind cea mai proastă dintre toate marile zone urbane din lume, depășind New Delhi, potrivit indicelui IQAir World Air Quality.

Imagini apocaliptice în New York

Școlile din New York și Washington au anulat activitățile în aer liber, după ce autoritatea americană de reglementare în domeniul aviației a emis "întârzieri la sol" pentru zborurile către aeroporturile din Philadelphia, Newark, New Jersey, și LaGuardia din New York, invocând "vizibilitatea scăzută" pentru piloți.

Pe Broadway, actrița Jodie Comer a părăsit scena după câteva minute de la o reprezentație matinală, plângându-se că nu mai putea respira, iar musicalul Hamilton și-a anulat spectacolul de miercuri seară, spunând că "calitatea periculoasă a aerului din New York a făcut imposibilă interpretarea unui număr de artiști ai noștri". Major League Baseball a amânat meciurile care urmau să se joace în New York și Philadelphia.

Citește și: Washingtonul trimite peste 100 de avioane în Europa pe fondul războiului Rusiei în Ucraina

"Ieri, newyorkezii au văzut și au simțit un miros care nu ne-a mai afectat niciodată la o asemenea scară", a declarat miercuri Eric Adams, primarul orașului New York, în timp ce o ceață stranie acoperea obiective turistice precum Statuia Libertății și Yankee Stadium.

În timp ce poluarea aerului cauzată de incendiile de pădure a devenit o afecțiune obișnuită pe coasta de vest a SUA în ultimii ani, aceasta a fost mult mai puțin frecventă pe coasta de est. Locuitorii au părut surprinși de apariția bruscă și dramatică a acestuia. Mulți și-au pus măștile de față pe care le abandonaseră recent, deoarece urgența coronavirusului se diminuase.

Citește și: Fregata "Regele Ferdinand", în misiune de monitorizare a traficului naval în Marea Mediterană

Adams a îndemnat locuitorii să rămână în casă și să țină ferestrele închise. Chiar dacă situația se va îmbunătăți în zilele următoare, Adams a avertizat că este posibil ca episoadele să se repete în viitor din cauza schimbărilor climatice, spunând: "Nu este o problemă: "În timp ce aceasta poate fi prima dată când am experimentat așa ceva de o asemenea amploare... nu va fi ultima".

Canada s-a luptat cu un sezon activ de incendii de vegetație, cu incendii în majoritatea celor 10 provincii și teritoriile sale în cea mai mare parte a lunii trecute, potrivit ft.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te