Musk a pornit la război împotriva Apple, pentru „libertatea de exprimare”. Republicanii se alătură

DE Elena Andrei | Actualizat: 30.11.2022 - 21:01
Musk a pornit la război împotriva Apple/Foto: Profimedia Images

În ultima săptămână, proprietarul Twitter, Elon Musk, s-a luat la harță cu Apple, marele „urs” din Silicon Valley, care controlează distribuția aplicațiilor pe fiecare iPhone.

SHARE

Musk a țintit producătorul iPhone pe mai multe subiecte, inclusiv reducerea cheltuielilor sale pentru publicitatea pe Twitter și reducerea cu 30% a tuturor vânzărilor digitale realizate prin intermediul aplicațiilor. De asemenea, el a acuzat Apple că a amenințat că va retrage aplicația Twitter din App Store.

Într-un tweet șters, Musk a sugerat că "merge la război". Într-un altul, el a întrebat dacă Apple urăște libertatea de exprimare. În weekend, a „meditat” că și-ar face propriul smartphone.

Apple nu a răspuns provocărilor. Twitter nu este atât de important pentru Apple din punct de vedere comercial. Este doar una dintre numeroasele aplicații de pe App Store și nu generează mulți bani pentru Apple prin achizițiile din aplicații.

Dar marți, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și senatorul de Ohio, J.D. Vance, ambii republicani, au remarcat că Musk ar putea pune Apple într-o situație dificilă.

Musk încadrează disputa cu Apple ca fiind o problemă legată de libertatea de exprimare și moderarea conținutului, iar politicienii republicani sunt de acord.

Apple este prinsă într-o dezbatere națională privind libertatea de exprimare și puterea de monopol, axată pe App Store.

Citește și

Lui Musk i s-a pus pata pe Trump. Îl bombardează cu un meme deocheat ca să revină pe Twitter

A fost descoperit medicamentul care tratează Alzheimerul: „O opţiune reală de tratament”

Marți, DeSantis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă Apple ar da afară Twitter, ar arăta că își asumă o putere de monopol și că Congresul ar trebui să analizeze acest lucru.

DeSantis crede că este tot o problemă de libertate de exprimare. Mulți conservatori consideră că rețelele sociale, inclusiv Twitter, discriminează în general punctele de vedere conservatoare.

„Rapoarte potrivit cărora Apple amenință să elimine Twitter din App Store, deoarece Elon Musk îl deschide de fapt pentru libertatea de exprimare. El a restabilit o mulțime de conturi suspendate în mod nedrept și nelegitim pentru că au publicat informații corecte despre Covid", a declarat DeSantis.

Vance a formulat situația în mod similar într-un tweet, spunând că, dacă Apple ar retrage Twitter, „ar fi cel mai crud exercițiu de putere monopolistă din ultimul secol și nicio țară civilizată nu ar trebui să permită acest lucru".

De fapt, este puțin probabil ca departamentul de evaluare a aplicațiilor de la Apple să retragă Twitter din cauza conținutului. În timp ce Apple interzice în mod regulat aplicații pentru conținut îndoielnic, rareori este vorba de nume de marcă, de exemplu Twitter. De obicei este vorba de aplicații mai mici, mai puțin cunoscute.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te