Marea Britanie salută "înfrângerea funcțională" a Rusiei în Marea Neagră din ultimele săptămâni

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.10.2023 - 15:15
Marea Britanie salută "înfrângerea funcțională" a Rusiei în Marea Neagră - Foto: Twitter/ @J4GU4RhasPaws

Ministrul britanic al apărării, James Heappey, a salutat "înfrângerea funcțională" a Rusiei în Marea Neagră în ultimele săptămâni, afirmând că "marina rusă a fost forțată să se disperseze în porturi din care nu poate avea efect asupra Ucrainei".

SHARE

În cadrul unui eveniment de securitate de la Varșovia, el a declarat că, în ciuda dezamăgirii aliaților cu privire la ritmul ofensivei terestre a Ucrainei, succesul naval a fost "la fel de important" ca și avansul terestru ucrainean în regiunea Harkov.

Marea Britanie salută "înfrângerea funcțională" a Rusiei în Marea Neagră în ultimele săptămâni

Ucraina a lovit cu o rachetă imobilul Statului Major al Flotei ruse din Marea Neagră situat în centrul oraşului Sevastopol, în Crimeea. 

După atacurile din ultimele luni ale forțelor ucrainene asupra navelor de război rusești ale Flotei Mării Negre, două nave au fost avariate și remorcate la Sevastopol, altele două sunt dispărute.

Un submarin rusesc care se afla în portul Sevastopol a fost făcut praf de Ucraina după un atac cu rachete. Imaginile și filmul au apărut pe rețelele de socializare și au fost preluate de portalurile de război.

Potrivit altor surse, nava mare de debarcare rusă Ropucha și submarinul purtător KILO Kalibr ar fi fost avariate în timpul atacului.

Aceste reușite au diminuat semnificativ capacitatea Rusiei a lansa atacuri din Marea Neagră. Mișcarea inteligentă a forțelor speciale ucrainene a fost aplaudată de țările Occidentale care susțin militar Kievul să reziste în fața Rusiei.

Țările Occidentale și-au sporit capacitățile de producție a armamentului militar odată cu invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina.

Au existat, de asemenea, speculații interesante cu privire la faptul că Marea Britanie are nevoie de o capacitate de producție de armament în largul mării de la Heappey.

Războiul Rusiei în Ucraina a epuizat stocurile de arme

Acesta a adus argumentul cunoscut că, în ultimii 20-30 de ani, Europa și-a epuizat stocurile de arme și capacitatea de producție, lucru care a fost dezvăluit de "tobele constante" ale cererii făcute de Ucraina.

Dar el a adăugat că Marea Britanie este o economie postindustrială și că acest lucru are implicații pentru gândirea Ministerului Apărării cu privire la modul în care se poate desfășura un război mare. El a spus că pur și simplu nu există mijloace în Marea Britanie pentru a reconverti fabricile sale de locomotive în fabrici de tancuri, sau fabricarea de avioane civile în producție militară.

"Nu mai avem multe din aceste lucruri înainte", a explicat el, lăsând să se înțeleagă că o mare bază industrială de apărare din Marea Britanie nu poate fi reconstruită în timp util.

El a spus că acest lucru a dus la o întrebare interesantă: "Unde este aproape de Regatul Unit, cu linii de comunicații aeriene și maritime apărabile, unde putem avea o bază de producție offshore care să fie mai rezistentă și mai accesibilă pentru Regatul Unit decât acolo unde producem acum?".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te