VIDEO Britanicii terifiați: Manchester joacă, în Moldova, cu Sheriff Tiraspol, fondată de mafia KGB

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.09.2022 - 17:03

Presa britanică este îngrozită de faptul că echipa Manchester United va juca joi „într-o gaură neagră politică, cel mai lipsit de lege loc din Europa”, cu o echipă fondată de mafia KGB.

SHARE

Starurile lui Manchester au făcut deplasarea în Moldova, în frunte cu Cristiano Ronaldo care va lua loc pe banca de rezerve.

„Tiraspolul este o regiune mafiotă, iar joi seară, Manchester United întâlnește FC Sheriff, fondată de un fost ofițer KGB Viktor Gușan, și care este finanțată de o piață neagră”, scrie Daily Mail.

Totuși, meciul va avea loc la Chișinău, capitala Republicii Moldova, și nu la Tiraspol, din cauza războiului din Ucraina.

Presa britanică nu este deloc încântată de campionii moldoveni care au bătut Real Madrid pe Bernabeu în sezonul trecut, susținând că succesul echipei ține de „chestiuni dubioase dincolo de fotbal care a făcut-o să ajungă la putere”.

Sheriff, numită după compania locală foarte influentă care o deține, are sediul în Transnistria, „o gaură neagră politică nerecunoscută, formată în urma Uniunii Sovietice, supranumită cel mai nelegiuit colț al Europei”. 

Toate aspectele legate de finanțele echipei sunt ținute strict ascunse, inclusiv contractele și taxele de transfer plătite și primite.

Citește și

Vremea se schimbă brusc. Cod portocaliu de ploi torenţiale, în 9 județe, cu până la 80 litri/mp

Salariul minim european, aprobat. Statele trebuie să garanteze salarii minime pentru un trai decent

Clubul adoptă o politică de necooperare cu mass-media, în timp ce cele mai grave acuzații legate de modul în care proprietarii își fac banii variază de la contrabandă cu alcool și țigări până la furnizarea ilegală de arme către despoți străini.

Acum, poate că Sheriff este susținută de banii câștigați în Liga Campionilor, dar a fost construită din contrabandă.

Sheriff își joacă de obicei meciurile de acasă în „capitala” transnistreană Tiraspol,ce găzduiește o garnizoană militară rusă considerabilă.

Echipa britanică trebuie să meargă într-o zonă de activitate mafiotă sălbatică

Zona a fost considerată un risc de securitate de către UEFA, astfel că Erik ten Hag își va duce echipa în capitala Moldovei, Chișinău, pentru meciul de joi seară. 

„Tiraspolul este o frontieră de activitate mafiotă sălbatică, cu Sheriff stând ca un rege pe un tron în centrul său tulbure”, scrie Daily Mail.

Victoria cu 2-1 a clubului la Madrid anul trecut, grație unui gol marcat pe final de fundașul luxemburghez Sebastien Thill, a provocat o undă de șoc în fotbalul european.

Cel mai iubit club de pe continent a fost umilit în propria curte de o echipă pe care puțini ar fi putut să o plaseze pe o hartă.

FC Sheriff - formată de fostul ofițer KGB Viktor Gușan, în 1997 - „a început aproape imediat preluarea ostilă, în stil mafiot, a fotbalului moldovenesc”.

Au câștigat până în prezent 20 din ultimele 22 de titluri.

Sediul clubului găzduiește un hotel, un centru de antrenament de ultimă generație și un frumos stadion de 13.000 de locuri, spre deosebire de „contururile cenușii și dărăpănate ce alcătuiesc restul Tiraspolului sărac și de inspirație sovietică”.

Cu toate succesele echipei, există ceva deprimant în povestea fotbalului cu Sheriff.

„Sheriff construiește de obicei o echipă foarte repede, poate în doar un an", spune fostul lor mijlocaș Ivan Testemițanu. „Se caută jucători tineri și talentați din străinătate, li se oferă un an sau doi împreună, apoi îi vând pentru profit. Asta e politica clubului. Este un bun model de afaceri”, a precizat acesta.

'Această „afacere” este motivul pentru care niciun membru al echipei care a câștigat pe Bernabeu nu a început meciul câștigat de club în Europa League cu Omonia, săptămâna trecută.

„Au vândut cea mai mare parte a echipei lor în acest an, ceea ce este neobișnuit”, spune un oficial anonim de la Federația Moldovenească de Fotbal, potrivit Daily Mail.

„În mod normal, cinci sau șase pleacă în fiecare an, dar după rezultatul de anul trecut, toată lumea a vrut să îi cumpere. Ei vând jucători pentru milioane de euro, ceea ce este de asemenea neobișnuit'.

Nu există niciun jucător moldovean în echipa de start a lui Sheriff, dar pentru un club care este „divorțat politic” de țara de care este legat, acest lucru nu surprinde.

Una peste alta, renumita echipă britanică nu este deloc încântată de meciul din această seară.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te