Ivanka Trump le-ar fi interzis agenților Secret Service să folosească toaleta din casa sa

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 15.01.2021 - 16:10
Ivanka și Donald Trump/FOTO: Getty

Agenții Secret Service au supravegheat şi păzit, de-a lungul anilor, foşti preşedinţi ori diverşi demnitari ai Casei Albe care locuiesc în cartierul rezidenţial Kalorama din Washington. În tot acest timp, sepepiştii americani şi-au făcut treaba cât au putut de bine.

SHARE

Însă, odată cu sosirea în cartier a fiicei lui Trump, Ivanka şi a soţului său, Jared Kushner, agenţii Secret Service s-au pomenit cu o treabă în plus: găsirea unei toalete, informează Washington Post.

În 2017, odată cu instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, protecţia sa şi a membrilor întregii sale familii a intrat în sarcina Secret Service. Ivanka Trump şi Jared Kushner s-au mutat, cu acest prilej, într-o vilă somptuoasă din cartierul Kalorama.

Agenţilor Secret Service li s-a spus încă de la început că nu au voie să folosească niciuna din cele şase toalete existente în vila în care s-au mutat Prima Fiică a Americii şi Primul Ginere al SUA.

Sepepiştii americani au fost nevoiţi să se adapteze: au apelat la o toaletă ecologică sau au folosit, când au putut, băile din casa fostului preşedinte Barack Obama (aflată în apropiere) ori a vicepreşedintelui Mike Pence (aflată ceva mai departe, la 1,6 kilometri distanţă).

În cele din urmă, Secret Service a rezolvat problema după închirierea subsolului unei clădiri din zonă, contra unei sume de 3.000 de dolari pe lună.

Iniţial, agenţii au putut folosi o baie existentă într-un garaj de la rezidenţa soţilor Obama, situată în apropiere. Barack şi Michelle Obama nu foloseau respectivul garaj, care a putut fi astfel transformat într-un mic centru de comandă al Secret Service.

Conform surselor WP, undeva înainte de toamna anului 2017, un agent Secret Service a lăsat „deranj mare” în baia din garaj, fapt care i-a făcut pe superiorii din Secret Service să le interzică agenţilor însărcinaţi cu paza casei Trump-Kushner să mai treacă pe acolo.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a negat informaţiile publicate de Washington Post, referitoare la interdicţia impusă de cuplul Trump-Kushner referitoare la folosirea toaletelor din imobilul de 5.000 de metri pătraţi, prevăzut cu şase dormitoare şi şase băi.

Casa Albă a susţinut că, în realitate, decizia de a nu folosi niciuna dintre băile de la respectiva adresă a fost luată chiar de Secret Service, potrivit Digi24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.