FSB caută "metode" să-l asasineze pe Prigojin. Vor îndrăzni "călăii" să execute acest ordin?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.06.2023 - 18:34
FSB caută "metode" să-l asasineze pe Prigojin - Foto: Profimedia Images

Șeful unității de informații militare ucrainene a declarat că înțelege că Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a fost "însărcinat cu sarcina de a-l asasina" pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

SHARE

Într-un interviu acordat pentru revista online "The War Zone", Kirilo Budanov a declarat: "Suntem conștienți de faptul că FSB a fost însărcinat cu sarcina de a-l asasina. Vor reuși să facă acest lucru? Vom vedea cu timpul".

FSB caută "metode" să-l asasineze pe Prigojin

Budanov, care conduce Direcția de informații a apărării ucrainene (GUR), a descris rezultatul presupusului complot al FSB - serviciul de informații interne al Rusiei - ca fiind "o mare întrebare deschisă".

"Deci, în orice caz, toate aceste potențiale tentative de asasinat nu vor fi rapide", a spus el. "Le va lua ceva timp pentru a avea abordările adecvate și pentru a ajunge la stadiul în care sunt gata să adauge o operațiune uriașă. Dar, încă o dată, aș dori să subliniez că este o mare întrebare deschisă. Vor reuși ei să îndeplinească acest lucru? Vor îndrăzni călăii să execute acest ordin?"

Kremlinul a păstrat tăcerea pe acest subiect, angajându-se în schimb într-o campanie agresivă de reafirmare a autorității președintelui rus Vladimir Putin, potrivit CNN.

După revolta eșuată a mercenarilor Wagner în Rusia, Prigojin a fost "exilat" în Belarus.

Wagner se destramă. Mercenarii au terminat cu războiul în Ucraina

Luptătorii Wagner nu vor mai lupta în Ucraina după ce șeful grupului de mercenari, Evgheni Prigojin, a refuzat să semneze contracte cu Kremlinul, potrivit șefului comisiei de apărare din Duma de stat rusă, Andrei Kartapolov.

Kartapolov a declarat că, cu câteva zile înainte de tentativa de rebeliune, Ministerul rus al Apărării a anunțat că "toate grupurile care efectuează misiuni de luptă trebuie să semneze un contract" cu ministerul, a relatat agenția de știri Tass.

Citește și: Războiul mercenarilor Wagner în Ucraina s-a terminat. Prigojin refuză să semneze contractul cu Rusia

Potrivit lui Kartapolov, Prigojin nu a semnat contractele și a fost informat că "Wagner nu va lua parte la o operațiune militară specială".

"Adică nu vor fi alocate fonduri, resurse materiale", a adăugat deputatul.

Șeful Wagner nu a mai fost văzut în public de sâmbătă seara. El a publicat luni un mesaj audio, dar nu a apărut în niciun videoclip sau fotografie care să confirme unde se află.

Citește și: „Generalul Armaghedon”, arestat după revolta Wagner. Ar fi știut tot și complotat cu Prijogin

Potrivit președintelui bielorus Alexandr Lukașenko, șeful Wagner a sosit marți în Belarus. Imaginile din satelit au arătat că două avioane legate de Prigojin au aterizat la o bază aeriană din afara capitalei țării.

Lukașenko a declarat că a intermediat un acord care i-a permis lui Prigojin să meargă în Belarus fără a fi acuzat penal în Rusia, dar detaliile acestui acord rămân neclare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te