Drone ruseşti au căzut lângă Periprava, în localitatea ucraineană Vâlcov

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.09.2023 - 12:46
Drone ruseşti au căzut lângă Periprava - Foto: captură video X / Maria Avdeeva - imagine cu caracter ilustrativ

IGSU a emis un mesaj RO-Alert, pentru nordul județului Tulcea și Galați. Populația a fost prevenită în legătură cu ”posibilitatea căderii unor obiecte, din spațiul aerian”, după ce Rusia a lansat un nou atac, asupra localităţilor ucrainene de la Dunăre.

SHARE

În mesajul RO-ALERT, populaţia este avertizată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi este îndemnată să-şi păstreze calmul şi să se protejeze în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă.

”În urmă cu scurt timp Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația din zona de nord a județului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Drone ruseşti au căzut lângă Periprava

Localitatea ucraineană de pe Dunăre Vylkove (Vâlcov) este supranumită Veneţia Ucrainei.

Mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia În cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite.

Mesajul ro alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii, către Vama Giurgiulești”, se arată în mesajul transmis de autorități.

Durata mesajului de aseară a fost pentru 90 de minute, timp în care dronele au atacat localitatea Vâlcov, din Ucraina, foarte aproape de localitatea Periprava , din Tulcea. Pe teritoriul României nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Citeşte şi: Atac cu drone rusești la granița Poloniei. „Se aud explozii în Liov”. Un depozit industrial, distrus

În lipsa unui adăpost, oamenii trebuie să rămână în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţii exteriori, conform Ştirile TVR.

Ministerul Apărării a informat că, duminică, în urma detectării grupurilor de drone ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22,55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate, cu potenţialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situaţii.

"Duminică, forţele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate.

Citeşte şi: Generalul Gheorghiță Vlad, despre dronele căzute în România: „Suntem pregătiți să apărăm teritoriul”

Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22,55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate, cu potenţialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situaţii.

Forţele MApN au întărit prezenţa şi continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii", precizează Ministerul Apărării, într-un comunicat.

În context, Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar.

"MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţia generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea", subliniază sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te