De ce vrea Trump să conducă SUA ca un dictator și să închidă granițele. Totul se rezolvă în 24 ore

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.12.2023 - 16:02
De ce vrea Trump să conducă SUA ca un dictator - Foto: Profimedia Images

De ce vrea Trump să conducă SUA ca un dictator și să închidă granițele. Totul se rezolvă în 24 ore. Fostul președinte american Donald Trump nu a respins posibilitatea de a abuza de puterile de președinte.

SHARE

De ce vrea Trump să conducă SUA ca un dictator și să închidă granițele. Totul se rezolvă în 24 ore. Fostul președinte american Donald Trump nu a respins posibilitatea de a abuza de puterile de președinte, dacă se va întoarce la Casa Albă.

Trump a amenințat că se va răzbuna pe rivalii săi politici, va închide granița cu Mexicul și va extinde operațiunile de foraj petrolier.

De ce vrea Trump să conducă SUA ca un dictator

Trump a fost întrebat de două ori la rând dacă va abuza de puterile de președinte, pentru a căuta să se răzbune pe oponenții săi politici, dacă va fi reales.

„Sub nicio formă, promiteți Americii în seara asta că nu veți abuza niciodată de putere pentru a vă răzbuna pe cineva?” l-a întrebat Sean Hannity, pe Trump, în interviul înregistrat în Iowa, conform The Guardian.

„Mai puțin în prima zi”, a răspuns Trump, continuând apoi, referindu-se la Hannity:

„Îl iubesc pe tipul ăsta! El zice: 'Nu o să fii un dictator, nu?' Am spus: 'Nu, nu, nu, doar în prima zi. Închidem granița și forăm, forăm, forăm. După aceea, nu mai sunt dictator”. 

Citeşte şi: Condiția lui Joe Biden pentru alegerile din SUA: „Doar dacă Donald Trump va fi contracandidatul meu”

În prima parte a interviului, Hannity l-a întrebat pe Trump dacă va abuza vreodată de putere și va încălca legea, pentru a se răzbuna pe alții.

„Te referi, așa cum fac ei acum?” a replicat Trump.

Retorica folosită de Trump, în timpul campaniei electorale, și planurile sale pentru al doilea mandat, ce includ demiterea unei părți semnificative a birocrației federale și atacarea rivalilor săi, i-au alarmat pe democrați și au devenit o țintă principală pentru Biden, în propriile sale discursuri, în timp ce se pregătește pentru încă o posibilă luptă cu Trump.

Citeşte şi: FOTO Cu ce slogan populist pe tricou a mers Ciolacu la o petrecere. Copy/Paste după Trump

„Donald Trump ne-a spus exact ceea ce va face dacă va fi reales și în noaptea aceasta a spus că va fi un dictator, în prima zi. Americanii ar face bine să îl creadă”, a declarat managerul de campanie electorală a lui Biden, Julie Chavez Rodriguez.

Trump a spus că actualul președinte este adevăratul „distrugător al democrației americane”, după ce Biden l-a acuzat în trecut, de același lucru.

Trump a susținut din nou că Biden s-ar folosi de sistemul federal de justiție ca să își atace principalul rival politic și a promis că îl va urmări penal pe Biden, dacă va câștiga alegerile.

Alegerile pentru nominalizarea candidatului din partea Partidului Republican (aşa-numitul caucus), acolo unde Trump își domină clar rivalii de partid, vor începe în Iowa, pe 15 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te