Unul dintre cei mai sadici deținuți din istorie, condamnat la moarte în 2023. Și-a ucis „demonii"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.11.2022 - 09:20

A fost stabilită data execuției unui bărbat care a fost descris ca fiind "unul dintre cei mai sadici deținuți din istoria Texasului". El și-a ucis familia crezând că soția și cei doi copii sunt demoni.

SHARE

Andre Thomas va fi executat în luna aprilie a anului viitor, după ce a fost condamnat în 2005 pentru uciderea soției sale înstrăinate Laura Boren, a fiului lor Andrew și a fiicei acesteia, Leyha.

În vârstă de 21 de ani la acea vreme, Thomas a comis oribila crimă în plină stare de psihoză documentată și credea că victimele sale o reprezentau pe Jezebel, antihristul și un alt spirit malefic.

După ce i-a ucis pe toți cei trei membri ai familiei, a încercat să se înjunghie în inimă, dar nu a reușit și s-a predat poliției.

Maurie Levin, avocatul lui Thomas, a dezvăluit că bărbatul (clientul sau n.red) său a început să audă voci în cap încă de la vârsta de nouă ani.

Citește și: Cine sunt noii baroni ai termoficării din București. Conexiuni care duc la Moscova și Chișinău

Și-a scos ochii ca să nu mai vadă demonii

"Andre Thomas este unul dintre cei sadici mai deținuți din istoria Texasului. Boala sa profundă l-a determinat să își scoată ambii ochi și l-a făcut incompetent pentru execuție. În ultimii 13 ani, domnul Thomas a locuit la Wayne Scott Unit, unde sunt găzduiți cei mai bolnavi mintal deținuți texani.

"Acolo i se administrează mai multe medicamente antipsihotice puternice, care reușesc doar să atenueze halucinațiile sale auditive și vizuale."

Levin susține că Thomas nu era apt din punct de vedere mental pentru a fi judecat, darămite pentru a fi executat după ce a fost condamnat la moarte.

Citește și: Reuniune de urgență NATO după exploziile rachetelor rusești din Polonia. Ce au reperat avioanele?

Cu doar două zile înainte de crimele din 2004, Thomas a fost diagnosticat ca fiind psihotic și suferind de halucinații în timpul unei internări în spital în urma unei tentative de sinucidere, dar a rătăcit din instituție.

Apoi și-a scos ochiul rămas în timp ce era ținut în închisoare, ceea ce a determinat statul să îl declare temporar inapt pentru a fi judecat.

După o lună și jumătate într-un spital psihiatric de stat, a fost apoi declarat pregătit pentru a fi judecat, iar avocații săi nu au adus în discuție competența sa mentală.

Prin urmare, juriul nu a aflat despre istoricul său lung de crize de sănătate mintală.

Prejudecata rasială în rândul juraților a fost, de asemenea, invocată de observatorii cazului, în care un bărbat de culoare și-a ucis fosta soție albă.

Toți membrii juriului format numai din albi care l-a condamnat pe Thomas la moarte au fost chestionați cu privire la opiniile lor despre relațiile interrasiale, trei dintre ei exprimându-și în mod explicit dezaprobarea față de astfel de parteneriate, potrivit Texastribune.

"Nu cred că Dumnezeu a intenționat așa ceva", a scris unul dintre ei, în timp ce altul a adăugat că, în opinia sa, "ar trebui să rămânem cu linia noastră de sânge".

Luna trecută, Curtea Supremă a refuzat să revizuiască cazul lui Thomas, dar trei judecători liberali au făcut opinie separată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te