Diplomat găsit mort lângă ambasada Rusiei la Berlin: ar fi căzut de la etaj și ar fi fost agent FSB

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.11.2021 - 08:55
Diplomat găsit mort lângă ambasada Rusiei la Berlin: ar fi căzut de la etaj și ar fi fost agent FSB. / Foto: bbc.com

Serviciile germane de securitate cred că diplomatul găsit mort lângă ambasadei Rusiei de la Berlin, despre care s-a spus că a căzut de la etaj, era un agent sub acoperire al FSB, serviciului rus de informaţii, relatează Der Spiegel.

SHARE

Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit la 19 octombrie, în zori, de agenții poliției din Berlin care asigurau paza clădirii, dar incidentul nu a fost făcut public, a dezvăluit Der Spiegel. Bărbatul căzuse de la un etaj superior al Ambasadei, au declarat surse din serviciile germane de securitate. Agenții au chemat o ambulanță, dar medicii nu au reușit să îl resusciteze.

Ambasada rusă a confirmat într-o declarație pentru agenția de presă Interfax că un diplomat rus a murit, dar a precizat că nu comentează acest eveniment tragic „din motive etice”, informează digi24.ro, citând Reuters.

Citește și: Planul de 1.000 de miliarde de dolari pentru infrastructură al lui Biden, votat de Congresul SUA

Poliția din Berlin a refuzat să comenteze și i-a îndrumat pe jurnaliști să-i întrebe pe procurori, care au declarat însă că nu pot nici confirma, nici infirma informațiile publicate de Der Spiegel. 

Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu efectuarea unei autopsii

Surse din serviciile de securitate au declarat că nu este clar cum a căzut diplomatul și ce a cauzat moartea acestuia, dar Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu efectuarea unei autopsii, a precizat Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri că guvernul german era la curent cu moartea diplomatului rus, dar nu a oferit detalii.

Citește și: Eficiența vaccinului Johnson & Johnson scade cel mai mult în timp (studiu)

„Toate formalitățile legate de repatrierea corpului diplomatului au fost rezolvate cu promptitudine de autoritățile judiciare și medicale din Germania, în conformitate cu practicile în vigoare”, a precizat Ambasada rusă în declarația sa pentru Interfax, notează digi24.ro.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, figura oficial ca secretar II la Ambasadă. De asemenea, el era rudă cu un ofițer superior din cadrul direcției din FSB care se ocupă de antiterorism.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.