Autoritățile anunță un atac aerian iminent asupra capitalei Kiev. Cetățenii, în adăposturi subterane

DE Romulus Preda | Actualizat: 24.02.2022 - 21:24
Autoritățile anunță un atac aerian iminent asupra capitalei Kiev. Cetățenii, în adăposturi subterane / https://khabarnaamaa.com/
Militarii ruși, aproape de Kiev/ FOTO: bbc.com

Trupele ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus și atacă ținte militare cu rachete Grad, anunță Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat.

SHARE

Ora 17.00 Autorităţile capitalei ucrainene au emis o avertizare de atac aerian. Toţi locuitorii Kievului sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane.

 
Sirenele se aud în tot oraşul, informează CNN.
 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email
 
Toţi locuitorii Kievului sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane.
Sirenele se aud în tot oraşul, informează CNN.

Un jurnalist al  agenției de presă France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Citește și: A început războiul: Putin a atacat Ucraina la scară largă

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de „abuzuri" şi „genocid" din partea guvernului ucrainean. 

Citește și: Președintele Republicii Moldova declară stare de urgență

Kremlinul a transmis joi că operaţiunea militară împotriva Ucrainei va dura cât timp este nevoie, în funcţie de „rezultatele" sale şi de „pertinenţa" sa, considerând că cetăţenii ruşi susţin această ofensivă.

Mișcările militare avizate de Vladimir Putin sunt mai complexe decât par. După ce forțele ruse au atacat Ucraina pe scară largă, ministrul rus al Apărării a anunțat „exerciții militare” în Transnistria, autoproclamata republică din Moldova, și Belarus.

 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat că Rusia a început „exerciții militare” în Transnistria, republica separatistă a Moldovei, și în Belarus. Anunțul a fost făcut la câteva ore după ce forțele ruse au început să atace Ucraina pe toate fronturile.

Șoigu a explicat că exercițiile militare din Transnistria și Belarus sunt exerciții „planificate”.

Citește și: Președintele Republicii Moldova declară stare de urgență

 

„În divizia motorizată de puşcaşi a Grupului Operaţional al Forţelor Ruse din regiunea transnistreană a R. Moldova au avut loc exerciţii de pregătire practică specială a contingentului militar rus al forţelor de menţinere a păcii”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerul rus al Apărării, citat de ZdG.

Comunicatul postat astăzi pe site-ul Ministerului Apărării de la Moscova este identic cu un alt anunț plasat pe 16 iunie 2021.

Citește și: VIDEO Iohannis, după ședința CSAT: Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te