UPDATE Peste 79 de morți în incendiile din zona Atenei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.07.2018 - 18:40

Mai multe stațiuni turistice din apropierea capitalei Greciei au fost distruse, pe lângă cei care și-au pierdut viața, alte peste 150 de persoane sunt rănite. Garda de Coastă a salvat aproape 700 de oameni refugiați pe plaje și alți 19 care se aflau în apă.

SHARE

UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut la 79 de morți și peste 200 de răniți

_______________________________


Până în prezent, aproape 1000 de persoane au fost evacuate, în special din zona Mati, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos. 

Pompierii din regiunea Attica se confruntă cu o situație fără precedent din cauza vântului puternic și multiplelor focare de incendiu.

Incendiile din această vară sunt cele mai puternice după cele din 2007, când în sudul regiunii Pelopones și-au pierdut viața zeci de persoane.

Avertizare MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetaţie, declanşate pe fondul unui val de căldură care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunţat o înrăutăţire a vremii pentru perioada 24 - 26 iulie.
Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii, conform MAE. Astfel, vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul Mării Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

------------------

Foto: Guliver/ Getty Images
 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -