Premieră, pentru gastronomia indiană. Un restaurant indian a obținut 3 stele Michelin. Directorul internațional al Ghidului Michelin, Gwendal Poullennec, a ținut să salute creativitatea tânărului bucătar de 38 de ani.
Juriul format din 25 de experți ai „Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence” a anunțat laureații din 2025. Titlul „Anvelopa anului” a fost obținut de Michelin Primacy 5, iar noua uzină Nokian de la Oradea a fost desemnată cea mai eco fabrică de pneuri.
Povestea de viață a lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite” este demnă de un roman „best seller”. Declarat cel mai bun chef din Italia în 2024, românul cu origini libaneze a fost părăsit de tată la 1 an și crescut de bunică, mama sa plecând la muncă în străinătate.
Șeful Michelin a explicat de ce cel mai important producător de anvelope la nivel mondial a fost nevoit să decidă să închidă două fabrici din Franța în care lucrau 1.254 de angajați: „Astăzi, producerea unei anvelope în Europa e de 2 ori mai scumpă ca în Asia”.
Gigantul anvelopelor Michelin închide 2 uzine din Franța, invocând concurența cauciucurilor chinezești ieftine. În România, însă, unde are deja circa 4.500 de angajați, Michelin angajează, după ce în 2024 a decis să mute în țara noastră mai multe operațiuni din UK și Polonia.