
Modul în care mănânci cartofii crește riscul de diabet. Fierți, copți sau prăjiți?
Un gest simplu, precum modul în care gătești cartofii, ar putea influența riscul de diabet. Fierți, copți sau prăjiți? Alegerea contează mult.
Un gest simplu, precum modul în care gătești cartofii, ar putea influența riscul de diabet. Fierți, copți sau prăjiți? Alegerea contează mult.
Fumatul poate crește riscul de diabet de tip 2. Oamenii de știință explică legătura. Pe lângă fumat, și alte obiceiuri de viață pot crește riscul de diabet, inclusiv o dietă bogată în zahăr adăugat și grăsimi saturate, lipsa activității fizice și somnul insuficient.
Un studiu recent a concluzionat că oamenii care se culcă târziu sunt cu aproape 50% mai predispuși să dezvolte diabet de tip 2 decât cei care se culcă devreme. Cercetarea a urmărit peste 5.000 de persoane timp de aproape 7 ani.
Diabetul de tip 2 este o boală foarte gravă iar în România sunt foarte mulți pacienți. Experții spun că multe alimente considerate ”nesănătoase” duc la această afecțiune. Ciocolata nu este printre primele, conform unor studii.