Dacii au ajuns în Anglia, iar unii copii erau botezați Decebal. Asta indică descoperirile arheologice făcute chiar de specialiști britanici, dar și faptul că, de peste 800 de ani, un district din comitatul Hertfordshire poartă numele de Dacorum.
Mesajul scris în piatră al împăratului Traian rezistă și după 1.900 de ani de la realizarea sa, în vremea celui de-al doilea război daco-roman, din anii 105-106. Placa Memorială se află, la ora actuală, pe malul sârbesc al Dunării.
Numele lui Decebal era, de fapt, o poreclă, pe marele rege dac chemându-l, în realitate, altfel. Dar faptele sale de mare războinic și conducător i-au adus acest supranume, considerat de daci un „nume de război” onorant.
Fratele lui Decebal este un personaj mult mai puțin cunoscut decât cel care a condus regatul Daciei până la cucerirea de către armatele lui Traian. Totuși, chiar un împărat roman l-a încoronat rege al dacilor în timpul conflictelor daco-romane din anii 80 d.Hr.
Despre obiectul unic în lume descoperit la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a regatului dacic, experții sunt de acord că este o piesă de o valoare excepțională. Artefactul, ce este o matriță făcută din bronz, a fost folosit la Sarmizegetusa în perioada războaielor daco-romane.