„Vacanța mobilă” încurcă părinții cu mai mulți copii. „Când unul termină școala, altul o începe”

DE Alex Darvari | 13.02.2023 - 11:37
„Vacanța mobilă” încurcă părinții cu mai mulți copii - Foto: Pexels / Lewis Creativ

„Vacanța mobilă” a ajuns să încurce părinții mai ales pe cei care trăiesc în proximitatea Bucureștiului și care au doi sau mai mulți copii. Există posibilitatea ca cei mici să aibă vacanța mobilă în perioade diferite dacă sunt la școală unul în Ilfov, altul în București.

SHARE

Din acest an, s-a dat posibilitatea ca fiecare județ al țării să stabilească o săptămână din februarie 2023 în care elevii vor avea o vacanță. S-a numit vacanță mobilă pentru că Inspectoratele Școlare au libertatea de a alege când să aibă vacanța. Cele mai multe - București și 30 de județe - au optat pentru săptămâna 20-24 februarie. 

Ilfov a avut deja vacanță între 6 și 10 februarie și de aici problemele semnalate de un părinte pentru Newsweek România.

„Copilul meu cel mare este la liceu în clasa a IX-a și studiază în București pentru că a avut note bune. Copilul va avaea vacanța mobilă începând cu data de 20 februarie, peste o săptămână. 

Celălalt copil este pe clasa III-a și merge la o învțătoare care ne-a plăcut și care îi poate oferi o educație bună la noi în localitate. Cum el merge la pe clasa a III-a în Ilfov, a avut deja vacanța mobilă. Ce vreau să spun este că în loc de o săptămână de vacanță în care eu sau soția trebuie să stăm acasă cu copiii, acum sunt două. Copiii au vacanțe în săptămâni diferite. Alți părinți s-au plâns că nu au cum să meargă cu cei doi copii într-o vacanță, să zicem la ski. Mai ales că în februarie prețurile sunt mult mai mici”, ne-a spus părintele a doi copii.

Cum se merge în „vacanța mobilă”

În Ilfov și Suceava vacanța a fost între 6 și 10 februarie. Luni, 13 februarie, ei se întorc în bănci pentru a începe modulul 4 din acest an școlar.

Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța între zilele de 13 și 17 februarie 2023. 

Citește și: Mafiot închis pe viață, eliberat pentru „bună purtare”, a ucis din nou. S-a sinucis în fața poliției

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Exact la fel se întâmplă în localitățile care se află la granița dintre județe. Dacă cei mai mici copii pot merge la gimnaziu sau în clasele I-IV în localitatea rurală de baștină. Frații mai mari trebuie să urmeze liceu în altă localitate, poate chiar în alt județ. În situația de mai sus sunt și copiii din Dâmbovița ai căror frați pot merge la liceu în București. 

Citește și: VIDEO Nicuşor Dan: Există o uriaşă corupţie în zona de construire; nelegalitatea este extrem de mare

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te