Mister: cum a scăzut numărul profesorilor vaccinați în unele școli după anunțarea pragului de 60%

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.11.2021 - 11:19

O anomalie pe care Ministerul Educației spune că o va investiga.

SHARE

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului - profesori și angajați - este de cel puțin 60% au fost deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie.

În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile au început online, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aproximativ 2 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane au început școala fizic, luni, după vacanța forțată.

Ministerul Educației a stabilit un singur criteriu pentru ca elevii să poată veni la școală în format fizic: 60% dintre angajații din respectiva școală să fie vaccinați.

În acest moment, 66% dintre profesorii din toată țara s-au vaccinat anti-COVID. Ministerul speră ca părinții să pună presiune pe profesori pentru ca aceștia să se vaccineze în număr mare și școala să înceapă fizic

Newsweek România a descoperit că, în numai câteva zile, procentul de profesori vaccinați a crescut abrupt în anumite școli.

Citește și: Școli cu 20% creștere a profesorilor vaccinați, după impunerea pragului pentru cursuri față în față

Există situații, mult mai puține, unde numărul profesorilor vaccinați anti-COVID a scăzut.

Scăderile s-au produs din data de 3 noiembrie (prima raportare a cadrelor didactice și personalului auxiliar vaccinat) până la 5 noiembrie (ultima și cea de care s-a ținut cont când s-a luat decizia privind modul în care se va merge la școală în săptămâna aceasta).

Toate unitățile de învățământ sunt din București.

Școala Gimnazială Waldorf (sector 1). Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 51%  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 38% 

Liceul Xenopol (sector 2). Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 70%  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 65% 

Liceu de Metrologie Traian Vuia (sector 4). Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 79%  Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 77% 

Citește și: Elevii din sate, în online. La o rată de infectare de 6 ori mai mare, în Capitală mergi la școală

Colegiu Grivița (sector 1). Procentul profesorilor vaccinați la 3 noiembrie: 61% 

Procentul profesorilor vaccinați la data de 5 noiembrie: 58%.

Cum se explică

Ministerul Educației a anunțat că zilele următoare, corpul de control va verifica raportarea ratei de vaccinare în școli, pentru că sunt și suspiciuni de raportări false, și care sunt cauzele, dacă aceasta este una scăzută.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.