Peste 70 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă într-un caz de fraudă la Universitatea „Spiru Haret”, în Bucureşti şi mai multe judeţe. Anchetatorii vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de influenţă, dare şi luare de mită, scopul acestor infracţiuni fiind facilitarea promovării frauduloase de către foarte mulţi studenţi/masteranzi, atât a examenelor universitare anuale sau/şi examene restante, cât fraudarea inclusiv a sesiunilor de licenţă si master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019, anunță News.ro.
Director la Slatina, student și doctorand în București
Darius Vâlcov a fost un obscur primar de porvincie. Justiția l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru spălare de bani și fapte de corupție comise în timp ce era primar la Slatina.
Un om grăbit, dar eficient, Vâlcov și-a făcut cadou o diplomă de licență în drept la Facultatea Spiru Haret din București în timp ce era directorul unei bănci din Slatina, oraș aflat la 180 de kilometri depărtare. Pentru că putea, tot din Slatina și cu o slujbă care îi ocupa toată ziua, Vâlcov s-a înscris și la doctorat în Capitală.
Vâlcov a fost de maia multe ori ministru în guvernul Ponta.
Citește și: Partidul Studiilor de la Distanță
Budăi, student în Capitală, angajat în toată țara
Fostul ministru al Muncii și-a făcut studiile la „fabrica de diplome” Spiru Haret.
Între 2004 și 2008, Marius Budăi a fost student în economie la Facultatea de management Financiar Contabil a facultății Spiru Haret. Imediat după terminarea ei, s-a înscrie la masterul de management financiar de la aceeași universitate din București. În toți cei șase ani (2004 - 2010) în care spune că a studiat în Capitală, Budăi a avut slujbe în alte orașe din țară.
Intontero: studentă la București, consilieră PSD la Hunedoara
Fostul ministru PSD pentru Românii de pretutindeni a decis să meargă la școală în timp ce avansa politic. Între 2002 și 2006, Natalia Intontero a urmat facultatea de Limba și literatura engleză la o universitate neprecizată.
În această perioadă, lucra ca institutor în înățământ. Cum la Brad nu știm să fi funcționat o universitate, deducem că actualul ministru a fost, ca mullții dintre colegii săi, un student navetist.
Între între 2003 – 2007, a urmat Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene Universitatea „Spiru Haret” Bucuresti.
În aceeași perioadă, doamna ministru a fost profesor la Brad și consilier județean PSD, Hunedoara.
Din Hunedoara la București faci șapte ore pe autostrăzile pe care PSD nu le-a construit. Spiru Haret este cunoscută drept „fabrica de diplome” pentru perfomanța de a fi avut, în perioada de vârf, 300.000 de studenți.
Nicolicea, 10 la Spiru Haret
Senatorul PSD Eugen Nicolicea a spus în privința studiilor sale juridice:
„În ceea ce privește facultatea de drept, sau altfel spus, marele secret al lui Nicolicea, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informațiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licență", transmite Eugen Nicolicea printr-un comunicat de presă.
SEnatorul a omis să spună că Spiru Haret este o universitate nerecomandată pentru a face dreptul. În 2011, a existat singura ierarhizare a disciplinelor din mediul universitar românesc.
O inițiativă binevenită, care își propunea să facă din instituțiile de învățământ, o carte de vizită validă pentru oricine dorește să aplice pentru o slujbă sau când cineva este luat în calcul pentru o promovare (cum ar fi cazul lui Nicolicea). Acesta a urmat Facultatea de Drept la Universitatea Spiru Haret într-o perioadă apropiată evaluării făcute de Ministerul Educației.
În octombrie 2011, au fost anunțate rezultatele acestei ierarhizări, după o analiză care a urmărit: calitatea predării, a studiilor de cercetare, a relației cu mediul extern și serviciie oferite de universitate.
Universitatea Spiru Haret (cu 15 prezențe) conducea detașat în topul programelor de studii cel mai prost cotate, incluse la categoria E. Tot la categoria E a fost inclus și programul „Drept”, oferit de Spiru Haret și urmat de Eugen Nicolicea.