Elevii primesc bani înainte de vacanță. Cum se face calculul pentru cei care termină liceul

DE Alexandra Lupascu | 11.06.2024 - 08:06
Elevii primesc bani înainte de vacanță. Cum se face calculul pentru cei care termină liceul Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Elevii care dau Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 primesc bursa de merit pentru toată luna iunie și pe câteva zile din iulie, conform Ministerului Educației

SHARE

Absolvenții clasei a VIII-a și clasei a XII-a care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 primesc burse de merit până la afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor, conform unei note a Ministerului Educației, transmisă la solicitarea Edupedu.ro.

Astfel că, elevii clasei a VIII-a și cei care susțin Bacalaureatul vor primi bursa de merit integral pe luna iunie, adică 450 de lei, la care se adaugă banii pe 7, respectiv 10 zile pe luna iulie.

Pe 9 iulie 2024 se afișează rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 și pe 12 iulie rezultatele finale la Bacalaureat, conform calendarelor oficiale.

Elevii primesc bani înainte de vacanță. Cum se face calculul pentru cei care termină liceul

Nota Ministerului Educației vine după ce unele școli au înțeles să calculeze bursele elevilor în funcție de data la care se încheie cursurile. Elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 14 iunie și cei care susțin Bacalaureatul  pe 7 iunie.

Bursele de merit și tehnologice nu se vor acorda integral nici în anul școlar 2024-2025, cuantumul minim fiind doar pe hârtie 450 de lei.

Bursele de merit pentru elevii care termină clasa a VIII-a se acordă și pe timpul pregătirii și susținerii Evaluării Naționale 2024, iar pentru elevii de liceu și din învățământul profesional și tehnic și pe perioada examenului național de bacalaureat, de certificare a calificării profesionale și a pregătirii practice, potrivit Ministerului Educației, citând prevederile art.3 din Metodologia-cadru de acordare a burselor în anul școlar 2023-2024, aprobată prin ordinul nr. 6238/2023.

Citește și: 300 de lei bursă pentru elevi indiferent de veniturile părinților. Până când pot fi depuse cererile

„Art. 3 – Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului național de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice.

Bursele nu se acordă pe perioada vacanțelor școlare, cu excepția cazurilor menționate la art. 6 alin. (1) și la art. 12 alin. (1).”

„Absolvenții clasei a VIII-a și clasei a XII-a care susțin examene naționale beneficiază de burse până la afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor”, a transmis Ministerului Educației.

Citește și: Ce venituri infime trebuie să aibă o familie ca elevul să ia bursă socială. Ce documente depui

Elevii care primesc burse și în vacanța școlară, adică excepțiile menționate la Art. 3, sunt elevii care primesc burse de bursă de excelență olimpică I și II și elevii cu burse sociale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te