Învățătoare, acuzată că a amenințat un elev în clasă. Cristi Danileț: ”Trebuie sesizat Parchetul”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.11.2023 - 08:04
Profesoară nervoasă își varsă supărarea pe copii Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Mama unui elev care învață la o școală din Capitală o acuză pe învățătoarea copilului de bullying. Ea vrea acum să se adreseze Inspectoratului Școlar București și Ministerului Educației. Judecătorul Cristi Danileș spune că fapta cadrului didactic este o infracțiune

SHARE
Mama unui elev care învață la o școală din Capitală o acuză pe învățătoarea copilului de bullying. Ea spune că l-a scos afară din clasă pe nedrept și îi amenință pe copii. Judecătorul Cristi Danileț a comentat că fapta cadrului didactic este o infracțiune și astfel că trebuie sesizate organele judiciare. 
 
Femeia vrea acum să se adreseze Inspectoratului Școlar București și Ministerului Educației. 

Copil abuzat de învățătoare, într-o școală din București. Danileț: ”Trebuie sesizat Parchetul”

”Vă rog să mă ajutați cu niște informații, dacă v-ați confruntat cu situații de bullying din partea învățătorului/profesorului către copil și le-ați rezolvat dincolo de ușile directorului școlii”, a scris mam aunui elev din București pe un grup de socializare al Părinților elevilor din România

”Directoarea școlii unde învață copilul meu a reușit să o potolească pe învățătoarea-abuzator anul trecut, însă doamna a revenit în forță, la scurt timp după Ziua Internațională Anti-Violență... I-am scris, mi-a răspuns pe lângă, i-am scris directoarei azi, văd ce raspunde, dar anticipez atitudinea de îngropare sub preș.
 
 
De data aceasta, așa cum i-am promis anul trecut, vreau să mă adresez mai departe și asta cred că înseamnă ISMB, Minister și presa, nu-i așa? Dar unde la ISMB, există, dacă știți, vreun inspector care se ocupă cu așa ceva? Sau să mă înscriu la o audiență? Dumneavoastră cum ați procedat?”, a scris femeiea. 
 
Ironia sorții este că mama elevului agresat ține cursuri de metodică profesorilor. ”Deci, sunt un fel de cizmar fară cizme..”, a scris mama elevului. 
 
Au fost mulți care au comentat și au venit cu propuneri de soluții, inclusiv cu aducerea cazului în presă. 
 
Judecătorul Cristi Danileț a adus în atenție că se poate adresa chiar organelor judiciare.
 
”1. Un adult nu face bullying cu un copil.
2. Un profesor care amenință sau insulta un copil comite o abatere disciplinară pentru care trebuie sesizat Consiliul de Administrație în scrie.
3. Aceeași fapta este și infracțiune, pentru care trebuie sesizat Parchetul”, a comentat Cristi Danileț la postarea mamei elevului agresat.
 
Judecătorul Cristi Danileț Foto: Facebook/ Cristi Danileț

”Vineri a amenințat toață clasa că, dacă întârzie la prima oră, vor primi absență și vor sta pe hol (asta mi-a confirmat și în scris). Apoi, a ridicat tonul la copilul meu că nu se schimbase după ora de sport (nu exista în școală decât vestiar pentru fete) și că nu poartă matricola (da, au o insignă care nu se închide din prima încercare și pe care a scos-o la sport, din motive evidente).

Citește și: Atitudinea directoarei unei școli din România, după un incident grav. ”Nu se va rezolva nimic”

Nu era cu ursuleți colorați pe el, ci cu un tricou negru simplu.
Ieri l-a dat afara de la ora fix în timp ce trecea directoarea prin zonă. Când a văzut-o, l-a primit înapoi”, a mai povestit femeiea.

De asemena, a adus în atenție un episod petrecut pe 8 martie, când copilul se întorsese la școală după ce absentase pe caz de boală. 

”Anul trecut, după ce fusese bolnav fix de 8 martie, l-a scos în față la ora de muzică și l-a ascultat: un cântec despre broscuța Oac-Oac.  Îi scăpase să verifice dacă are temă la muzică și nu a știut minunatul cântecel, motiv pentru care a fost aspru criticat în plen, pentru dezinteres academic.

Copilul cântă într-un cor de înalt nivel și la pian de peste 3 ani, este tobă de teorie muzicală, deci trebuia să i se demonstreze că e doar o iluzie și că adevărul muzical sta în cântecul broaștei.

Citește și: Profesorii vor fi testaţi psihiatric şi medical. Care sunt cadrele didactice vizate

Evident, pentru că am chestionat atitudinea (notele nu le contest niciodată), a urmat o serie de agresiuni, cu dat afară de la oră pentru că, aparent, nu a salutat când a intrat (văzut episodul de pe camerele video ale școlii împreună cu directoarea, la ea în cabinet) etc.

Acum simt că țipetele și datul afară de la ore, ambele inacceptabile legal, că la deontologie profesională am încetat demult să mă gândesc, sunt doar introducerea și vreau să trecem peste cuprins…”, a mai scris mama elevului. 

Pe de altă parte, a povestit un episod întâmplat cu altă ocazie când un copil cu nevoi speciale a fost jignit de față cu părinții. 

”Doamna are istorie și cu alți copii: pe unul, care cred că era borderline ADHD, dar controlabil, cu puțin efort, l-a făcut handicapat (fix cu acest cuvânt) în fața mamei și l-a amenințat în plen (vă dați seama ce bine s-au simțit și colegii), până când familia lui a decis să-l transfere. Acum, copilul este mult mai bine, într-o scoală privată…

 Profesoară de liceu, după ce o adolescentă a cerut acasă pentru că se simțea rău: ”Sunteți monștri”

Ce am scris mai sus este doar o sinteză a celor întâmplate din martie încoace, dacă ar fi să le adun, aș umple câteva pagini. Pe scurt, doamna este un prototip de bully și acest comportament îi este tolerat la nivelul școlii, atât de către conducere, cât și de către mulți părinți, supuși în fața autorității “pedagogice”, a mai scris femeia pe grup.

Un utilizator al grupului i-a răspuns însă că Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației nu vor face mare lucru.  ”Vor face o vizita în teren și ura și la gara cel mult. Poate presa cu dovezi , poate ajuta dacă face senzație. În rest, cel mai mare ajutor schimbarea școlii.

Avem un sistem de învățământ de tot râsul”, a scris utilizatorul. 
 
Părinții povestesc pe grupurile de socializare despre întâmplările neplăcute din școlile românești. Mulți copii sunt umiliți de cadrele didactice. Poveștile lor ies la iveală doar dacă află părinții. Iar atunci când sunt trase la răspundere, cadrele didactice se răzbună tot pe copii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te