Atitudinea directoarei unei școli din România, după un incident grav. ”Nu se va rezolva nimic”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.11.2023 - 13:38
Atitudinea directoarei unei școli din România, după un incident grav Foto: freepik.com - rol ilustrativ

Directoarea unei școli din România i-a certat pe părinții unei fetițe care a fost rănită la ora de sport de o colegă de clasă pentru că aceștia au povestit experiența lor pe un grup de pe Facebook. Mai mult, le-a spus că orice ar face, nu se va rezolva nimic.

SHARE

Mama unei eleve din clasa a IV-a la o școală din România a povestit pe un grup de socializare că fiica ei a fost agresată și umilită de colegii de clasă. Mai grav, la ora de sport a fost împinsă de o colegă și acum are mâna în ghips. 

Directoarea școlii i-a spus că orice demers ar face în acest sens nu va avea câștig de cauză.

Atitudinea directoarei unei școli din România, după un incident grav. ”Nu se va rezolva nimic”

Mama unei fetițe de clasa a IV-a de la o școală din România se plânge de atitudinea directoarei școlii cu privire la un incident în urma căruia fiica ei a ajuns cu mâna în ghips. 

Femeia a povestit totul pe grupul Părinții elevilor din România de pe Facebook. 

Am fetița în clasa a IV-a. Sunt 11 fete și 17 băieți! Fetele s-au împărțit în 3 bisericuțe și duc o luptă crâncenă între ele! Fetița mea e în vizorul lor deoarece, spun ele, e cea mai mare. Dar, doamna învățătoare mi-a spus că poate vine dintr-o frustrare a lor deoarece e cea mai bună din clasă, câștigă premii și, mai ales, are un talent deosebit la desen!

Citește și: Profesorii vor fi testaţi psihiatric şi medical. Care sunt cadrele didactice vizate

Săptămâna trecută mi-au parvenit niște screenshot-uri de pe niște grupuri de whatsupp unde se vorbea despre copilul meu și se recurgea la cuvinte urâte și amenințări.

Nu am zis nimic, am zis că gura lumii e greu de stăpânit, dar ulterior fetița mi s-a plâns că a fost pârâtă doamnei de sport precum că a împins o altă fetiță, ceea ce nu este adevărat și, mai ales, că ea a stat mai mult pe tușă în ultima perioadă din cauza unui astm recent descoperit!

Apoi au început să mintă și la doamna învățătoare, dacă o hârtie e pe jos e de vină fetița mea...

Am fost la școală vineri unde, în clasă. am fost de față eu, mămica în cauză și doamna învățătoare. Au încercat să spună că, de fapt, nimeni nu are nimic cu fetița mea. Numai că unii copii, într-o sinceritate specifică, au spus ce se vorbește pe grupuri despre ea! Ieri, la ora de sport, fetița mea a fost lovită de această fetiță și acum are mâna în ghips! Acum, la școală, toată lumea încearcă să se acopere că, de fapt, copilul, la oră nu a avut nimic și nimeni nu i-a făcut nimic!”, a scris femeia pe grup. 

Certată de directoare

Câteva zile mai târziu, mama fetiței agresate a revenit și a povestit cum directoaera școlii a certat-o că de ce a povestit pe grup despre întâmplare și că orice demers ar face în acest sens nu va reuși să facă nimic. 

”Vă mulțumesc pentru mesajele de susținere și încurajare, dar vreau să vă povestesc ce am pățit din cauza acestei postări. Noi v-am citit îndrumările, dar nu am făcut niciun demers oficial pentru lămurirea situației, era întâmplarea prea recentă și ne-am canalizat pe recuperarea copilului.

Doar ca o surpriză, am fost contactată de mămica fetiței pe care am considerat-o vinovată de cele întâmplate și mi-a comunicat că vrea să ne întâlnim la școală, vineri, să vorbim cu doamna de sport. În cele 3 zile în care copilul a stat acasă, noi nu am fost sunați nici de doamna de sport, nici de doamna învățătoare sau de conducerea școlii.

Vineri, eu și soțul, ne-am prezentat la școală, invitați în biroul doamnei director și ne-am trezit puși în fața unei situații pe care o las să o judecați dumneavoastră:

1-situația copilului meu nu a fost discutată prea mult, ci din contră, din start ni s-a sugerat că ceea ce s-a întâmplat nu a fost nici agresiune, nici accident, ci doar o întâmplare. Deși, noi nici nu aveam de gând să externalizam încă acea problemă.

Foto: freepik.com - rol ilustrativ

Citește și: România, țara cu cele mai multe mame minore din UE: "Avem paciente care nasc şi la 12 ani"


2-apoi timp de aproape 2 ore am fost dojeniți pentru postarea făcută pe acest grup și că am ”bălăcărit” (acestea au fost cuvintele) școala... cu toate că eu nu am menționat în postare numele instituței, oraș ....adresa . Au fost deranjați de sfaturile și susținerea pe care ați arătat-o, am fost considerați cu toții ”oameni care au timp și stau prea mult cu ochii în buchea legi”i și că orice aș face și oriunde voi semnala situația ”nu se vă rezolva nimic pentru că așa e în viață și că trebuie să acceptam aceasta”.

Știu că voi fi înfierată în urma acestei postări dar vreau să vă spun atunci când opiniile sunt considerate jigniri nu mai putem vorbi despre dreptul la libera exprimare”, a spus mămica fetei rănite. 

”Toate campaniile anti bulying sunt doar de fațadă”

Pe grupul de socializare utilizatorii i-au luat apărarea și au îndemnat-o să nu lase lucrurile așa.

”Cred că toate campaniile anti bulying sunt așa, doar de fațada, dacă așa e în viață. Și toate persoanele importante implicate în acestea iar nu știu despre ce vorbesc. Ați spus că aveți screen shoturi, v-aș sugera să le faceți publice, dacă la clasa a 4-a asemenea răutate e considerată normal”, a comentat un părinte.

Citește și: O profesoară s-a ales cu o despăgubire uriașă după ce a fost batjocorită pe internet de doi elevi

”În primul rând felicitări că ați avut curajul să postați în continuare și nu v-ați lăsat intimidată! Pentru o atitudine și mai demnă, faceți-vă și mai mult curaj și mergeți până la Haga dacă este necesar!!”, a îndemnat un alt utilizator.

”Pai exact așa am pățit noi, am fost la directoare și ce ne a făcut nici nu pot reda în cuvinte și în cele din urmă toată situația a întors-o împotriva copilului meu cum că el ar provoca deși începând de la portar / femeie de serviciu și profesori toți știau care este adevărul când nu ești ”mare” nu poți face mare lucru.

La noi, ultima pățanie trasă de copilul meu agresoarele au fost certate de către dna director că de ce au postat pe Tik Tok ce i-au făcut copilului meu și că îi face liceul de râs și nicidecum pt fapta în sine.

Citește și: Un profesor de sport grevist a fost bătut, în cancelarie, de către soţul directoarei liceului

Puteam să fac multe demersuri dar unul din profesori care era în comisia antibullyng din liceu( profesor care chipurile îl simpatiza pe fiul meu ) ne a spus în fața că legile sunt făcute în așa fel încât să poți scăpa basma curată indiferent de ce se întâmplă ,așa că am ales să mi mut copilul și să ne căutăm liniștea ,sper să luați decizia cea mai bună pt copilul dvs și să treceți ușor peste această traumă ! Multă sănătate vă doresc !”, a povestit o mămică.

Astfel de incidente nu sunt singulare. Părinții postează pe grupurile de socializare ce li se întâmplă copiilor lor și că, de foarte multe ori, toate aceste incidente sunt acoperite. 

Zilele trecute, în spațiul public a apărut o înregistrare cu o profesoară care a reacționat foarte urât când o fetiță i-a cerut voie acasă deoarece avea dureri menstruale. 

Citește aici întreaga întâmplare: Profesoară de liceu, după ce o adolescentă a cerut acasă pentru că se simțea rău: ”Sunteți monștri”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te