Profesorii, revoltați că nu au primit banii pe cardul de vacanță. ”Eu nici cardul nu l-am primit”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.11.2023 - 16:13
Profesorii, revoltați că nu au primit banii pe cardul de vacanță Foto: freepik.com - rol ilustrativ

Profesorii spun că nu au primit banii pe cardurile de vacanță. Pe grupurile de socializare, îngrijorarea, în legătură cu acest aspect, este în creștere, mai ales că sunt promisiuni că, de anul viitor, suma va crește substanțial.

SHARE

Profesorii spun că nu au primit banii pe cardurile de vacanță. Pe grupurile de socializare, îngrijorarea, în legătură cu acest aspect este în creștere, mai ales că mai este puțin și se încheie anul. 

Unii spun că nici măcar cardul în format fizic nu a ajuns la ei. 

Profesorii, revoltați că nu au primit banii pe cardul de vacanță. ”Eu nici cardul nu l-am primit”

”Buna ziua! Mai este cineva în situația în care nu a primit încă diferența de 450 lei pe cardul de vacanță?”, întreabă un cadru didactic pe un grup de pe Facebook, dedicat profesorilor. 

Zeci de comentarii au același răspuns: ”da” - adică sunt foarte mulți care nu au primit diferența de bani. 

”Am înțeles că diferențele se vor acorda până la sfârșitul anului dacă mai rămân bani!”, a comentat un profesor, 

”Eu nu am primit diferența de 450 lei nici pe anul școlar trecut”, s-a plâns un altul.

”Eu nici cardul nu l am primit”, a comentat un alt utilizator. 

Citește și: Când ajung la profesori şi la personalul nedidactic voucherele de vacanţă. Este pe termen lung

Anul acesta, sumele acordate profesorilor pe voucherele de vacanță sunt de 1.450 de lei. Din  2024, voucherele de vacanță pentru profesori vor fi de 1.600 de lei, potrivit proiectului de lege pentru măsuri fiscale, document pus în consultare publică de Ministerul Finanțelor.

Condiția este ca salariile brute ale acestor persoane să fie de mai mici de 14.000 de lei, după cum se arată în nota de fundamentare.

 Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările

 ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, personalului ale căror salarii nete lunare de încadrare sunt de pană la 8.000 lei.;”

 Citește și: Voucherele de vacanță pentru profesori ajung la 1.600 de lei. Nu toți le primesc

Art. XLIV – „(2) Cheltuielile privind voucherele de vacanță sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăși anual, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026 contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană;”

Regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te