Elevi olimpici cu note scăzute la purtare. ”S-a decis cu o zi înainte. Nu ne-a anunțat nimeni”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.06.2024 - 10:22
Copii olimpici cu note scăzute la purtare - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

O elevă de gimnaziu cu media 9.21 a fost chemată pe scena de premiere dar nu i s-a acordat nimic. Motivul este note scăzută la purtare cu o zi înainte de premiere. Părinții revoltați vor să îi facă dreptate.

SHARE

Unii copii cu rezultate bune la învățătură, se trezesc la final de an cu notele scăzute la purtare. Din această cauză nu mai pot fi premiați. 

Printre ei sunt și elevi olimpici. 

Pe un grup destinat părinților elevilor din România, a fost expusă situația unei eleve în clasa a VII-a din Ilfov. 

Copii olimpici cu note scăzute la purtare. ”S-a decis cu o zi înainte. Nu ne-a anunțat nimeni”

Părinții copilului susțin că nu știau de această decizie a Consiliului profesoral iar acum vor să-i facă dreptate copilului lor.

”Azi o fetiță din clasa a VII-a s-a dus bucuroasă la festivitatea de premiere, știind că are note bune la învățătură! Doamna dirigintă a chemat cei 7 copii să urce pe scenă (și această fetiță era printre ei) să facă poze de grup și să anunțe premianții!!

S-a strigat premiul 2, premiul 3 și mențiune, aceasta fetiță nu a fost strigată, ea se aștepta la un premiu 2, având media 9,21, neașteptându-se să nu ia absolut nimic.

A coborât plângând de pe scenă. Revoltați, noi părinții, am cerut explicații doamnei diriginte.

Diriginta ne-a spus că ieri s-a decis în consiliu profesoral să îi scadă nota la purtare punându-se nota 9, și bineînțeles nu avea dreptul la nici un premiu!

Citește și: Gata școala! Elevii intră vineri în vacanța de vară. Cum arată structura anului școlar 2024-2025

Despre scăderea notei la purtare am aflat după ce a coborât după scenă pentru că doamna dirigintă ne-a spus că nu a încheiat mediile și nu a avut timp să ne anunțe, dar ne-a informat să venim la festivitatea de premiere.

Menționez că nu am fost anunțați de către nimeni despre situația copilului meu ,și ce s-a decis în acest consiliu profesoral, dar un părinte din clasă a participat la consiliu profesoral și nu a specificat absolut nimic pe grup.

S-a întrebat pe grup ce s-a întâmplat la această ședință dar nu a răspuns nimeni, au premeditat totul pentru a îmi pregăti copilul să fie umilită în public.

Aș dori dacă se poate să mi se spună legal ce să fac , să îi fac dreptate copilului meu.

Am făcut cerere la școală, am fost la inspectorat județean ilfov și am făcut o cerere scrisă și acolo.

Am înțeles că mâine o să fie o ședință și s-a chemat să participe un părinte din comitet, pentru că vin cei de la inspectorat.

Dacă eram informată cu privire la nota scăzută la purtare și că nu beneficiază de nici un premiu, știam și eu ca mamă să îmi pregătesc copilul psihic și la ce să se aștepte!!”, a povestit mama fetei. 

Ulterior femeia a spus că din cauza absențelor fetei i s-a scăzut nota la purtare deși aceasta a dus scutiri pentru zilele în care nu a fost la școală.

Citește și: 3.466.500 de elevi și studenți sunt în România. Unde învață cei mai mulți?

Mesajul său a avut o mulțime de reacții și din acestea mulți regăsindu-se în această situație. 

”Indiferent de motiv, nota scăzută la purtare se anunță, nu se practică mișelește la încheierea mediei. Am avut și moi un caz ,exact anul acesta la liceu. Copilul, coleg cu fata mea, a fost anunțat pe grup că are nota scăzută la purtare în data de 19.06.2024 de către șeful clasei. S-a rezolvat problema ,deoarece a doua zi împreună cu părinții s-au prezentat la conducerea școlii. Eu sunt convinsă că o sesizare la Inspectoratul acolar și un proces în instanță ar rezolva problema”, a povestit un alt utilizator al grupului.

Diriginta mi-a scăzut nota la purtare pentru că mama mea o jignise

Despre experiența neplăcută a povestit și o altă membră a grupului. Ea și-a adus aminte cum neânțelegerile dintre mama ei și dirigintă a dus la scăderea notei la purtare.
 
”Când eram în clasa a 7-a, acum ani și ani, diriginta mea a convocat consiliul profesoral ca să îmi scadă nota la purtare la 4 pe semestrul 2. Își dorea cu orice preț sa fiu repetenta, pentru ca mama mea o jignise și considera de cuviință sa se răzbune pe mine. 
 
În plin consiliu profesoral am avut tot sprijinul profesorilor de la clasa, dar și a celorlalți profesori, care ma cunoșteau prin prisma rezultatelor la învățătură. Am fost elevul care a fost la olimpiade începând cu clasa a V-a, iar în clasa a VII-a
 
 fusesem aproape la toate materiile la olimpiada, la mate, romana, biologie, sport, desen, geografie și religie ajungând la nivel județean, iar la mate, romana și biologie la nivel național. Iar doamna diriginta voia sa ma lase repetenta, cu media 4 la purtare, pentru ca mama mea o jignise.
 
Am terminat clasa a 7-a cu media 9 la purtare, pentru ca profesorii din consiliu nu au fost de acord cu scăderea mediei mele sub această notă. Am plâns, am urat-o, iar la sfârșitul clasei a 8-a am refuzat sa ii mulțumesc și să îi recunosc meritul, atunci când am ținut discursul de sfârșit de an. 
 
Am fost a doua pe școală, și nu am primit diploma de merit, din cauza faptului ca am avut media 9 la purtare. Am reușit să fiu on top, indiferent de dorințele ei.
 
Ba mai mult, am fost la olimpiada la limba română, deși ea nu a vrut să mă înscrie la olimpiada. După ani, când am reintalnit-o pe strada, am salutat-o și i-am zâmbit. A început sa plângă. Mi-a spus, printre lacrimi, ca nu se aștepta ca eu să o salut !
 
Colegii mei I-au vorbit urat și au scuipat-o, iar ea nu înțelege de ce ei nu o salută, iar eu, care aș avea motiv să o urăsc, ii zâmbesc și o salut.
 
Și i-am zis ca diferența o face educația pe care am primit-o de la mama mea. Mama mea, cea care o jignise pe ea în clasa a 7-a. Am plecat urandu-i sănătate. Iar ea trăiește cu regretele și durerile ei.
 
Învață-ți copilul sa vadă acest moment ca pe o încercare în viata, nu ca pe un obstacol! Dincolo de umilința, este ea, munca ei, cunoștințele ei! Nimeni nu i le poate lua! Învăță-ți copilul sa ia momentul asta ca pe o lecție de viață!”, a scris o utilizatoare a grupului Părinții elevilor din România.
 
 
O altă persoană a povestit experiența sa.
 
”Și eu am pățit la fel. Dar într-a 12-a. Olimpică națională 4 ani la rând...la multe materii. În clasa a 12-a ne-au murit 2 colegi în accident de circulație. Cu 3 luni înainte de Bac.
 
Eram bulversați toți și chiuleam de la materiile unde nu aveam examen. Majoritatea și-au motivat absențele. Mie mi-a fost rușine să îi spun mamei și am media 9 la purtare și în ziua de azi. Motiv pt care nu am fost și nu voi fi la nicio revedere”, se arată într-o altă postare.
 
Au fost însă și o persoană care o acuză pe mama fetei că știa de nota scăzută și că fata ei nu este o elevă exemplu. De asemenea, a jignit copiii care primesc note mici la purtare.
 
”Păi nu se scade media la purtare că a făcut nu stiu ce greșeală minoră ( și se face în urma unei comisii, la care vine și părintele). De asemenea, cu siguranță știați și dvs, ca și ea, că are media la purtare scăzută și că nu e o elevă exemplu. Prin atitudinea dvs, înseamnă că sunteți de acord cu ce a făcut și o încurajați. Și în plus - mai faceți și scandal că e umilită sărăcuța.
 
Păi de aia copiii sunt tot mai nerușinati și își permit să fie huligani, că au părinți circari. În loc să faci tot posibilul să rezolvi situația cu ea acasă, tu faci scandal la școală. Mă întreb unde o să ajungă...și nu din vina ei, clar”, a postat o femeie de pe grup.
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te