Ce bursă va primi David Popovici la facultate? 7 sportivi olimpici merg la Universitatea București

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.07.2023 - 15:49
David Popovici Foto: Profimedia Images

David Popovici și alți 6 campioni sportivi olimpici vor studia la Universitatea București. Ei vor primi bursă în funcție de numărul și valoarea medaliilor obținute.

SHARE

David Popovici este printre sportivii olimpici care au ales să studieze la Universitatea București. Ei vor primi și burse în funcție de numărul și valoarea medaliilor obținute. 

Instituția de învățământ anunță cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani.

Ce bursă va primi David Popovici la facultate. 7 sportivi olimpici merg Universitatea din București

Universitatea Bucureşti a anunțat că a primit cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere, fiind înregistrate 7,15 înscrieri pe loc bugetat.

Cea mai mare concurenţă este la Psihologie – Ştiinţe cognitive unde până acum s-au înscris 36,89 candidaţi / loc bugetat. Înscrierile continuă până pe 24 iulie.

La sesiunea de admitere de vară 2023, 82 de elevi olimpici naţionali au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică.

Citește și: David Popovici, „învins” la Bacalaureat unde a fost un singur 10. Ce notă a luat marele campion

Dintre aceştia, 23 au optat pentru Facultatea de Chimie, 20, pentru Facultatea de Fizică, 18, pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 8 au ales Facultatea de Litere, 7 au optat pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, 4, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” şi 2 candidaţi au optat pentru Facultatea de Drept.

Acestora li se adaugă şi cei 7 campioni sportivi şi olimpici mondiali care s-au înscris pentru unul dintre locurile speciale dedicate lor şi care vor beneficia de bursele de performanţă lansate anul acesta de Universitatea din Bucureşti şi de condiţii speciale pe parcursul anilor de studiu.

Ei fac parte din prima generaţie de bursieri de performanţă ai UB şi vor primi burse în valoare de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) şi, respectiv, 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III), precum şi posibilitatea de a ocupa un loc finanţat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special.

Printre se află David Popovici, multiplu campion mondial la înot, Lucia Rîşnoveanu, multiplă olimpică la matematică, Mihnea Andreescu, multiplu olimpic la informatică, şi Mircea Munteanu, multiplu campion la rugby.

Citește și: David Popovici și-a dăruit medalia de aur câștigată la Roma

La ce facultate s-au înscris olimpicii

Multiplul campion mondial la înot David Popovici a ales Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, iar Lucia Rîşnoveanu, multiplă olimpică la Matematică, a ales Facultatea de Matematică şi Informatică.

Mihnea Andreescu, multiplu olimpic la informatică, a ales şi el Facultatea de Matematică şi Informatică, iar Mircea Munteanu, multiplu campion la rugby, a ales Facultatea de Administraţie şi Afaceri.

Celor patru li se adaugă doi olimpici internaţionali la Matematică şi un campion mondial la karate shotokan, care au ales Facultatea de Matematică şi Informatică.

Citește și: Harghita: 50% dintre elevii de clasa a IX-a și 34% din cei de clasa a XII-a nu știu română de nota 5

"Universitatea din Bucureşti susţine performanţa şi campionii din toate domeniile. Suntem onoraţi să ne asociem cu mari campioni şi mari caractere precum David Popovici şi să contribuim la educaţia şi la formarea lor profesională în paralel cu participarea la concursuri şi competiţii ştiinţifice sau sportive.

Noul nostru program de burse de performanţă pentru medaliaţii la olimpiadele ştiinţifice şi la marile concursuri sportive a început cu admiterea a şapte medaliaţi excepţionali, patru medaliaţi la olimpiade internaţionale academice şi trei campioni în sport şi va continua în sesiunea din septembrie, când îi vom aştepta inclusiv pe cei care vor fi medaliaţi la competiţiile din această vară.

România are nevoie de elite care să rămână în ţară, să inspire şi să conducă tinerele generaţii", a declarat rectorul Marian Preda.

Și pentru studiile de masterat au fost multe înscrieri

În cazul programelor de masterat, Universitatea din Bucureşti reprezintă, ca şi în anii anteriori, o opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă. Cea mai mare concurenţă pentru programele de masterat s-a înregistrat la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (4,04 înscrieri / loc bugetat), Facultatea de Matematică şi Informatică (3,54 înscrieri / loc bugetat) şi Facultatea de Geografie (2,79 înscrieri / loc bugetat).

UB precizează că pot exista modificări în ceea ce priveşte situaţia concurenţei pentru facultăţile Universităţii din Bucureşti, în funcţie de opţiunile finale candidaţilor care s-au înscris la concursul de admitere şi la alte universităţi.

La mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti înscrierile continuă şi în zilele următoare. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri, înscrierile se desfăşoară până pe 24 iulie 2023 la programele de masterat, iar la Facultatea de Filosofie până pe 23 iulie 2023, atât pentru programele de licenţă, cât şi pentru cele de masterat.

Facultatea de Geologie şi Geofizică încheie perioada de înscriere pentru admiterea de vară la programele de licenţă şi masterat pe 22 iulie 2023, iar Facultatea Ştiinţe Politice şi Facultatea de Teologie Baptistă încheie sesiunea de vară a admiterii astăzi, 20 iulie 2023.

În sesiunea de vară a admiterii 2023, pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.461 de locuri bugetate, iar pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziţie 3.200 de locuri bugetate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te