Fenomenalul înotător român David Popovici și-a ales drumul în viață. La ce facultate s-a înscris

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.07.2023 - 15:14
Fenomenalul înotător român David Popovici și-a ales drumul în viață. La ce facultate s-a înscris - Foto: Profimedia Images

Multiplul campion mondial la înot David Popovici și-a ales drumul în viață. El va urma cursurile Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universității București, urmând să beneficieze de o bursă de performanţă şi de condiţii speciale de studiu.

SHARE

David Popovici și alți șase campioni sportivi şi olimpici mondiali la ştiinţe s-au înscris la facultăţile Universităţii din Bucureşti, urmând să beneficieze de bursele de performanţă lansate anul acesta şi de condiţii speciale pe parcursul anilor de studiu.

Cei şapte fac parte din prima generaţie de bursieri de performanţă ai Universităţii din Bucureşti şi vor primi burse în valoare de 1.500 de lei (medalie de aur/locul I), 1.250 de lei (medalie de argint/locul II) şi, respectiv, 1.000 de lei (medalie de bronz/locul III), precum şi posibilitatea de a ocupa un loc finanţat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special.

Citește și: Rezultat istoric: Elevii români, pe locul 1 la matematică în Europa și pe locul 4 în întreaga lume

Fiecare olimpic va avea, la nivelul facultăţii în care va studia, un mentor ales dintre cadrele didactice, care îi va ghida parcursul pe durata celor trei ani de studiu.

"Performanţele campionilor care au optat pentru Universitatea din Bucureşti indică, şi ele, interdisciplinaritatea care caracterizează evoluţia olimpicilor, de la matematică sau informatică, la karate shotokan, rugby sau înot", se evidenţiază într-un comunicat al Universității București, relatează Agerpres.

Fenomenalul înotător român David Popovici și-a ales drumul în viață

Multiplul campion mondial la înot David Popovici a ales Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, iar Lucia Rîşnoveanu, multiplă olimpică la Matematică, a ales Facultatea de Matematică şi Informatică.

Mihnea Andreescu, multiplu olimpic la informatică, a ales şi el Facultatea de Matematică şi Informatică, iar Mircea Munteanu, multiplu campion la rugby, a ales Facultatea de Administraţie şi Afaceri.

Celor patru li se adaugă doi olimpici internaţionali la Matematică şi un campion mondial la karate shotokan, care au ales Facultatea de Matematică şi Informatică.

Citește și: Harghita: 50% dintre elevii de clasa a IX-a și 34% din cei de clasa a XII-a nu știu română de nota 5

"Universitatea din Bucureşti susţine performanţa şi campionii din toate domeniile. Suntem onoraţi să ne asociem cu mari campioni şi mari caractere precum David Popovici şi să contribuim la educaţia şi la formarea lor profesională în paralel cu participarea la concursuri şi competiţii ştiinţifice sau sportive.

Noul nostru program de burse de performanţă pentru medaliaţii la olimpiadele ştiinţifice şi la marile concursuri sportive a început cu admiterea a şapte medaliaţi excepţionali, patru medaliaţi la olimpiade internaţionale academice şi trei campioni în sport şi va continua în sesiunea din septembrie, când îi vom aştepta inclusiv pe cei care vor fi medaliaţi la competiţiile din această vară.

România are nevoie de elite care să rămână în ţară, să inspire şi să conducă tinerele generaţii", a declarat rectorul Marian Preda.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te