214 cabinete pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Fără programare, cu acordul părinților

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.12.2021 - 13:47
214 cabinete pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11. Fără programare, dar cu acordul părinților / Fortune

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, într-o conferință de presă, că nu există o dată stabilită pentru începerea vaccinării la copiii sub 11 ani.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Platforma de programare a fost optimizată pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. Vom traduce prospectul pentru a avea lumea acces și la informațiile în limba română. Am făcut o centralizare a cabinetelor de vaccinare și vom avea disponibile pentru copiii cu vârstele între 5 și 11 ani un număr de 214 cabine de vaccinare în centre sanitare și în afara lor. Vaccinarea se poate face în cabinetele de medicină de familie.

Pentru vaccinarea minorilor e nevoie de acordul părinților. Copiii se pot programa sau, însoțiți, se pot prezenta direct la centrele de vaccinare.

Demararea procesului de vaccinare va începe când vom avea dozele de vaccin. Prioritari sunt copiii care au boli sau locuiesc cu persoane aflate în risc medical”, potrivit oficialilor.

Vaccinarea este recomandată în UE

Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că Agenția Europeană pentru  Medicamente (EMA) recomandă administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Măsura vine pe fondul întâlnirii extraordinare din Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA de astăzi, 25 noiembrie, în urma căreia a fost extinsă indicația de administrare a vaccinului Comirnaty la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Precizăm că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populația de peste 12 ani.

Astfel, astăzi, în urma finalizării evaluării datelor științifice, a fost emisă recomandarea potrivit căreia raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Pfizer împotriva COVID-19.

Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer - BioNTech, începând din 13 decembrie. Serurile au fost deja aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te