VIDEO Traseul complet din Autostrada Sibiu – Pitești, lot 1. Lucrările, la 40%. Inaugurare, în 2023

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.05.2021 - 00:05

Cel mai avansat tronson de pe Autostrada Sibiu - Pitești, care merge până la Boița, se apropie de jumătate, din punct de vedere al lucrărilor. Lotul 2, între Boița și Cornetu, are 31 de kilometri.

SHARE

"Am filmat complet lotul 1 începînd cu ora 17.15 de la joncțiunea cu centura Sibiului și până la Boita, chiar dacă în noaptea precedentă au fost putine precipitații constructorul a continuat lucrarile la terasamente", a scris autorul video-ului Ioan Adrian Gică. 

Pe lotul 1 între Sibiu si Boița stadiul fizic ajunge la aproape 40%. Valoarea proiectului este de 620 de milioane de lei, iar lungimea lotului este de 13 kilometri, potrivit datelor de la CNAIR consultate de Newsweek România.

Citește și: VIDEO 4 km din Autostrada Transilvania, deschiși cu un an înainte. Adrian Năstase: O facem în 2013

Lotul 2 între Boița și Cornetu are 31 de kilometri și se speră că va fi finalizat în 2025. Proiectul este întârziat, iar CNAIR confirmă acest aspect, procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare fiind demarată în februarie 2021. În septembrie va fi anunțat numele constructorului.

Citește și: FOTO&VIDEO Traseul complet al Autostrăzii Sibiu – Pitești de pe Valea Oltului. Finalizat, în 2025

Pe lotul 3 între Cornetu și Tigveni nu este încă un constructor. Lotul are 37 de kilometri și va costa aproape 5 miliarde de lei. A început o licitație de precalificare pentru alegerea a 6 constructori finaliști.

Câștigătorul execuției lotului 4 al autostrăzii Sibiu Pitești, 10 km între Tigveni și Curtea de Argeș, a fost anunțat luna trecută. Vestea proastă este că, imediat, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de constructorul italian Rizzani de Eccher la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești.

Lotul 5 are 31 de kilometri și va costa 1,7 miliarde de lei În iunie 2020 a început proiectarea care ar trebui să se termine în această vară. Deschiderea autostrăzii este programată pentru 2025.

Citește și: VIDEO Al doilea șantier se deschide pe Autostrada Sibiu – Pitești. Are 31 km și va fi gata în 2025

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.