VIDEO Cum i-a ajutat tehnologia pe marii retaileri în pandemie și ce pregătesc acum

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.05.2022 - 15:22

Marii retaileri au explicat la Summit-ul de Afaceri organizat de Newsweek România ce schimbări au avut loc în timpul pandemiei și cum vor evolua lucrurile în viitor.

SHARE

Siguranța clienților și crearea unei experiențe de cumpărături complete în condițiile restricțiilor din timpul pandemiei au fost principalele direcții pe care au mers cei de la Carrefour România.

„În acest sens, ne-am putut baza pe o infrastructură deja existentă în magazinele noastre, începând cu casele self checkout:

Am introdus primele case self checkout în 2017, cu scopul de a fluidiza fluxul clienților la ieșirea din magazin, anticipând dorința lor de a-și optimiza timpul petrecut acolo și de a evita cozile.

Clienții au la dispoziție un sistem intuitiv și ușor de folosit - avem case unde plata se face prin card, cât și case mixte, care acceptă atât cash, cât și card. 

În prezent, peste 1/3 din magazinele din rețeaua noastră au case self checkout + în anumite magazine până la peste 70% din tranzacțiile zilnice au loc prin aceste case (Băneasa). 

Acestora li se adaugă funcția Self Scan din aplicația Carrefour, prin care clienții economisesc aproximativ 15 min la un coș de 30 de produse”,  a explicat Mario Crețu¸ Corporate Affairs Director, Carrefour România la Summit-ul de Afaceri organizat de Newsweek România.

Măsurile de protecție în hypermarketurile Carrefour au fost recunoscute în 2020 de auditorul independent Safe Asset Group prin certificarea Covid-19 compliant.

O altă măsură luată de cei de la Carrefour a fost introducerea serviciului de livrare rapidă, în 30 de minute, prin Bringo, prezent la mai puțin de un de la lansare în 18 orașe din România.

Experiență online și offline

„În viziunea noastră omnichannel, online și offline se completează pentru a oferi un grad crescut de confort clienților. Ei au posibilitatea să își facă cumpărăturile online dacă vor să câștige timp, pot merge la un hipermarket la final de săptămână pt cumpărături mai voluminoase și pot să coboare la cel mai apropiat magazin express sau market pentru câteva lucruri esențiale.  Clienții au un comportament hibrid când vine vorba de cele două canale.

Avem o amprentă națională extinsă prin magazinele noastre multiformat (hiper, super, express, supeco) - peste 365 de magazine. Obiectivul nostru este să continuăm să extindem această amprentă națională: anul acesta, vom pune accent pe expansiunea magazinelor express + Supeco, mizând pe proximitate și pe formatul de discounter.

În paralel, e-comm reprezintă un element nelipsit din strategia noastră omnichannel. Anul trecut, creștere de peste 30% a vânzărilor e-comm, prin canalul propriu Carrefour.ro + cel al partenerului nostru Bringo. În plus, în 2021 Bringo a avut cu peste 50% mai multe comenzi iar noi suntem principalul contributor la acest rezultat.

Unul dintre obiectivele noastre legate de Bringo anul acesta este să extindem serviciul de livrare rapidă, în doar 30 minute, în toate orașele mari ale țării, a mai spus Mario Crețu.

Tehnologia viitorului

În Franța, Carrefour a deschis Flash 10/10, un magazin de proximitate dezvoltat în colaborare cu un start-up californian, transformat radical prin intermediul noilor tehnologii - camere 60 HD, aproape 2.000 de senzori încorporați în rafturi interconectate, un algoritm pentru interpretarea tuturor datelor și un sistem inovator de plată. Prin acestea, cumpărătorii nu sunt nevoiți, de exemplu, să scaneze produsele, pot vizualiza cheltuielile pe măsură ce le realizează, iar plata se face aproape instantaneu. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te