Newsweek 2019 Energy Summit. Un an de răscruce în Energie

DE Mircea Marian | Actualizat: 25.10.2019 - 12:10

Care sunt provocările pentru piaţa românească: Directiva UE privind eficienţa energetică, Legea Offshore, Ordonanţa 114, proiectul BRUA vs. North Stream 2, noile reactoare de la Cernavodă și tranziția la energia verde.

SHARE

Newsweek România revine cu cele mai fierbinți subiecte din domeniul energiei, la cea de-a doua ediție a evenimentului Energy Summit 2019.

Importanța acestui subiect este adus în atenția decidenților pentru că exploatarea resurselor energetice și administrarea lor reprezintă activități strategice și de securitate națională, care afectează întreaga populație a țării.

La nivelul Uniunii Europene sunt planificate acțiuni legislative care trebuie transpuse cât mai curând în legislația noastră.

Noua strategie la nivel european ar trebui să contribuie la crearea condițiilor de piață care să stimuleze economisirea mai mare a energiei și a investițiilor cu emisii reduse de carbon, să exploateze o gamă largă de energie regenerabilă centralizată și distribuită, precum și tehnologii-cheie pentru stocarea energiei și pentru electromobile.

De aceea, în această nouă ediție se va discuta despre:

- Noile reglementări europene și cum vor afecta industria și populația. Impactul regulamentelor europene 941, 943 și 944 asupra pieței de energie electrică din țara noastră.

- Cum ne întoarcem la piața liberă de gaze și de energie electrică.

- Ce trebuie făcut pentru a diversifica resursele existente, pentru a înlocui echipamentele, cât și pentru a satisface cerințele energetice provocatoare și în schimbare.

- Încotro se îndreaptă piața europeană, în condițiile în care există o presiune tot mai mare legată de schimbările climatice și pentru creșterea eficienței.

- Securitatea alimentării cu energie electrică și cu gaze în această iarnă: cum depășim riscurile.

- Evoluția piețelor: factori care influențează prețurile energiei electrice și gazelor naturale.

- Soluțiile inovatoare integrate de energie la nivel local care contribuie la tranziția către așa-numitele „orașe
inteligente“ ar trebui sprijinite.

Municipalitățile reprezintă un actor major al schimbării necesare. Orașele și zonele urbane, care consumă până la 80% din energie sunt, în același timp, o parte a problemei și o parte a soluției la o mai mare eficiență energetică. Ce ar trebui să facă acestea? Cu ce investiții?

Newsweek Energy Summit 2019 reunește decidenții  implicați în politicile naționale, reprezentanți ai companiilor din industrie, favorizează mediul de dezbatere și chiar conturarea unor concluzii care pot sta la baza unor decizii viitoare.

Newsweek Energy Summit 2019 va avea loc pe 30 octombrie 2019, la Hotel Radisson Blu, București.

Citește dosarul integral dedicat situației actuale din energia românească

Gazprom, beneficiarul Legii Offshore promovată de PSD

„Viitorul energetic al României e la Washington, nu la Moscova“

Ion Sterian, directorul general Transgaz SA: „BRUA nu este o autostradă fără descărcări“

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.