VIDEO Thailanda, „pământ” rusesc? Peste 400.000 de ruși i-ar putea lua cu asalt granițele în 2022

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.06.2022 - 14:54
Thailanda are oportunitatea de a deveni una dintre principalele destinații de vacanță la plajă pentru ruși. / Foto: pexels.com

Thailanda are oportunitatea de a deveni una dintre principalele destinații de vacanță la plajă pentru ruși. Pe fondul sancțiunilor internaționale impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, turiștii ruși nu prea mai au multe opțiuni pentru concedii.

SHARE

Numărul de turiști ruși care vizitează Thailanda este estimat să crească semnificativ de la 10.000 de vizite în 2021 la peste 430.000 în 2022, potrivit GlobalData.

Pe fondul restricțiilor internaționale impuse Rusiei de țările occidentale, Ciprul, de exemplu, una dintre pricipalele destinații preferate de ruși pentru vacanța la plajă în 2021, deja a înregistrat până acum o scădere cu 42,6% a numărului de turiști ruși, față de perioada similară din 2022.

Citește și: ANALIZĂ comparativă: Ce drepturi au angajații din România, Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia

Prin urmare, principala companie de date și analize din industriat turismului notează că autoritățile din Thailanda trebuie acum să se asigure că pot valorifica această cerere prin creșterea zborurilor directe din Rusia și asigurându-se că aspecte precum plățile cu cardurile rusești pot fi adaptate în hotspot-urile turistice.

„Thailanda urmează să își redeschidă complet granițele pentru turiștii internaționali în acest an fără nicio restricție COVID. În plus, nu a impus Rusiei nicio restricție în ceea ce privește criza geopolitică în curs din Ucraina.

Deși se estimează că numărul de turiști ruși care călătoresc în Thailanda va fi de numai 29,2% față de nivelul pre-pandemie (2019) în 2022, factorii menționați mai sus se vor combina, probabil, și vor genera o creștere uimitoare de 4.421% față de anul trecut a vizitelor rusești în Thailanda în 2022”, explică Ralph Hollister, Travel and Tourism Analyst la GlobalData.

Citește și: VIDEO Neurotehnologia va permite schimbarea culorii mașinii doar cu puterea gândului

Thailanda, pregătită să introducă sistemul rusesc de plată Mir

Autoritățile thailandeze au simțit oportunitatea de a deveni o destinație majoră pentru călătorii ruși în următorii ani și în mai 2022, de exemplu, ministrul Comerțului din Thailanda a declarat că băncile thailandeze și-au arătat interesul față de propunerea Rusiei de a introduce sistemul de plată Mir pentru călătorii ruși și s-a angajat să se coordoneze cu ministerele de Turism și Transport pentru a facilita zborurile directe din Rusia.

„Având în vedere că turiștii ruși au cheltuit un total de 22,5 miliarde de dolari în 2021, ceea ce a plasat Rusia în top 10 la nivel global în ceea ce privește cheltuielile totale ale turismului în afara țării, Thailanda ar putea beneficia semnificativ de interzicerea UE privind călătoriile din Rusia, deoarece piața este forțată să-și schimbe destinațiile preferate din cauza crizei în curs”, a mai afirmat Ralph Hollister.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te