GALERIE FOTO Sute de gropi pe centura Bucureștiului. Modernizarea, după 2025

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.01.2019 - 21:48

Varianta Ocolitoare a Capitalei este plimă de gropi, fix în porțiunea cu o singură bandă pe sens.  

SHARE

Centura Capitalei are 70 de kilometri.

În aproape 30 de ani de la Revoluție, au fost modernizați doar 20 de kilometri, adică în jur de 600 de metri pe an. Situația cea mai grea este pe Centura Sud care nu a fost deloc modernizată. Circulația este îngreunată de faptul că nu există pasaje supra sau subterane la intersecția drumurilor care ies din București cu Șoseaua de Centură.

Iar priroritate au cei care intră sau ies din Capitală în detrimentul celor care merg pe Șoseaua de Centură (printre ei numeroase camioane). Astfel încât, cozile de pe Șoseau de Centură sunt, zilnic, de mai mulți kilometri, șoferii pierzând ore întregi în coloană. Traficul se va îngruna și mai tare după ce, zilele acestea, pe Centura Sud a Capitalei au apărut sute de gropi. Ele se întind pe zeci de kilometri de la Domnești și până la ieșirea către Măgurele. 

Citește și România coloanelor fără sfârșit. La ce investiții a renunțat Guvernul pentru banii de salarii

PSD a promis că va moderniza Ccentura până în 2020, potrivit Programului de guvernare: „Finalizarea Variantei Ocolitoare a Bucureştiului la profil de autostradă (Inel Bucureşti (A0) care va face legătura între autostrada A1 cu autostrada A2 în primă fază; în faza a două, închiderea inelului centură în regim de autostradă de jur împrejurul Bucureştiului)”.

Nu doar că lucrările nu au început, dar, potrivit comisarului european, Corina Crețu, România nici măcar nu a trimis Comisiei Europene proiectul pentru ca Centura Capitalei să primească fonduri europene.

Citește și România refuză să facă centura pe banii UE

Ținînd cont că etapele sunt: aprobarea proiectului de către Bruxelles, organziarea licitațiilor, perioada de contestații, proiectarea și execuția propriu zisă, ne putem aștepta, în scenariul optimist, ca Șoseaua de centură să fie moîdernizată în 2025 – 2026. Răbdarea și tutun, șoferi.  

Citește și: EXCLUSIV Dosarul pentru finanțarea Centurii București, la Comisia Europeană în noiembrie

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.