O companie românească ce lucra pentru Hugo Boss e aproape în faliment. Sute de angajaţi, concediaţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.06.2024 - 12:08
O companie românească ce lucra pentru Hugo Boss e aproape în faliment. Sute de angajaţi, concediaţi - Foto: Flickr/ILO Asia-Pacific (imagine cu caracter ilustrativ)

O companie românească ce lucra pentru Hugo Boss e aproape în faliment. Sute de angajaţi, concediaţi Subsidiara din Sfântu Gheorghe a Dr. Bock Industries AG, furnizor pentru brandurile Hugo Boss sau Marc O’Polo, este în lichidare.

SHARE

O companie românească ce lucra pentru Hugo Boss e aproape în faliment. Sute de angajaţi, concediaţi Subsidiara din Sfântu Gheorghe a Dr. Bock Industries AG, furnizor pentru brandurile Hugo Boss sau Marc O’Polo, este în lichidare provizorie.

Subsidiara din Sfântu Gheorghe a Dr. Bock Industries AG, furnizor pentru brandurile Hugo Boss sau Marc O’Polo, este în lichidare provizorie.

Sute de angajați ai unei companii românești ce lucrau pentru Hugo Boss, în faliment. Care e motivul?

Consiliul de Administrație al Dr. Bock Industries AG, furnizor printre altele pentru brandurile Hugo Boss sau Marc O’Polo, anunță că instanța competentă din Sfântu Gheorghe a dispus lichidarea subsidiarei Ready Garment Technology Romania SRL.

Firma Prime Insolv, din București, este desemnată lichidator provizoriu, potrivit unui comunicat publicat de Bursa de Valori din Frankfurt. Următoarea adunare a creditorilor va avea loc pe 5-7 august, iar următorul termen în instanță a fost stabilit pentru 4 octombrie.

În ultimul an de activitatea, Ready Garment Technologies avea 366 de angajaţi, conform Termene.ro, şi o cifră de afaceri de zeci de milioane de lei, conform Risco.ro.

Citeşte şi: 2 companii de renume românești, în faliment. Sute de angajați, concediați. Zeci milioane €, pierdute

De exemplu, anul trecut avea o cifră de afaceri de peste 44 de milioane de lei, adică 8,8 milioane de euro, dar în anul 2019 avusese peste 134 de milioane, adică aproape 27 de milioane de euro, deci de peste trei ori mai mare. Dificultatea financiară era evidentă.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat, conform weradio.ro, că firma are contracte în derulare și își va menține porțile deschise cel puțin până la finalul lunii iulie.

Firma are datorii cifrate la peste 16 milioane de lei, numai către statul român şi se află în insolvenţă, lichidarea provizorie fiind o etapă a procedurii de insolvenţă.

Citeşte şi: Cum ar putea Standard & Poor's să trimită România spre faliment

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Edler András-György:

„La data de 31.03.2024, avea la bugetul de stat datorii de 6 milioane de lei, la bugetul asigurărilor sociale 7,2 milioane de lei, iar la Sănătate are 3,5 milioane de lei, deci în total 16,7 milioane datorii, către stat.â

Au multe dosare în instanță. Într-unul dintre ele, sunt 77 de creditori, care vor bani. E destul de dificil de revenit din această situație, dar nu e imposibil.

Nu cunosc în detaliu situația financiară a firmei și nici ce s-a întâmplat. Prin insolvență, sunt două posibilități: ori se face un plan de prevenire, (...) ori firma dă faliment, se împarte ce se poate împărți, și cu asta-basta.”

Producătorul german activează în judeţul Covasna de peste trei decenii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te