Șef la CAP și agronom, fratele lui Paul Stănescu este în Comitetul ANRE. Post plătit cu 9.000 €/lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.01.2022 - 15:36
Șef în CAP și agronom, fratele lui Paul Stănescu este în Comitetul ANRE. Post plătit cu 9.000 €/lună / agrointel

În Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare a Energiei a fost numit politic Alexandru Stănescu, fost deputat PSD și fratele mai „celebrului” Paul Stănescu.

SHARE

Comitetul de reglementare al ANRE este format din șapte persoane. Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, este și președintele Comitetului de Reglementare.

Șef în CAP și agronom, fratele lui Paul Stănescu este în Comitetul ANRE. Post plătit cu 9.000 €/lună

Newsweek a scris că Dumitru Chiriță nu are competențe să conducă instituția care reglementează piața de energie. Nu are nici măcar studii elementare despre piața de energie. El a fost numit politic, în 2017, prin bunăvoința lui Liviu Dragnea.

Citește și: Șeful cu studii juridice al ANRE: fost electrician, lider sindical și membru PSD cu 11.700 euro/lună

A fost angajat la Agromec Vișina

În aceeași situație se află un membru al Consiliului de reglementare al ANRE. Alexandru Stănescu a fost numit în această funcție de PSD în luna decembrie a anului trecut.

Stănescu a terminat Institutul Politehnic București - Facultatea Mecanică Agricolă, București. El nu a urmat niciun curs sau specializare în domeniul energiei.

În comunism a lucrat tot în domeniul agricol, fiind Inginer S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina (România). Astăzi, Agromec Vișina a devenit o fermă.

Până în 2012 a fost director la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Ulterior, a avut două mandate de parlamentar. În Parlament a evitat orice contact cu energia, el fiind vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. În ambele mandate

Membrii Comitetului de reglementare sunt plătiți cu suma de 540 de mii de lei pe an după cum se vede din facsimilul de mai jos. Rezultă, un venit lunar de 9.000 euro pe lună pentru acest post.

Cum a fost ales Alexandru Stănescu la ANRE

„Domnul Stănescu a fost parlamentar timp de două mandate, preşedinte de comisie şi eu spun că are nişte calităţi şi puteţi întreba de activitatea dânsului. (...) A avut o decizie domnul Stănescu: domnule, nu putem să fim doi fraţi candidaţi; a avut această decizie, pentru această nouă abordare şi a venit cu propunerea de a fi membru neexecutiv la ANRE…

Domnule, un om care a avut două mandate, lăsaţi-l să vedem. Am înţeles că trebuie să judecăm şi să condamnăm oamenii, eu nu am adus un om de pe stradă, am adus un fost parlamentar şi l-am propus şi vom vedea activitatea”, a explicat marcel Ciolacu.

Citește și: În plin scandal al facturilor la energie, șeful ANRE a plecat în concediu în Republica Dominicană

Fratele, angajat tot la CAP

Alexandru Stănescu este fratele vicepreședintelui PSD, Paul Stănescu. Paul Stănescu este un baron PSD de Olt care s-a simțit foarte bine alături de „tovarăși”.

Paul Stănescu s-a născut în anul 1957. La 21 de ani se înscrie la Facultatea de Agronomie Craiova, iar în 1982 o termină. La numai 25 de ani, Paul Stănescu se angajează pe funcția de Director la Fabrica de Conserve Caracal. Pentru a ajunge, înainte de 1989, din prima pe o funcție de conducere executivă trebuia să ai cel puțin o origine sănătoasă și să fi primit binecuvântarea Partidului Comunist. La 30 de ani, Stănescu ajunge Director la Întreprinderea Agricolă de Stat Studina (IAS Studina).

Citește și: Noul număr doi în PSD: Paul Stănescu administra pământul furat de comuniști de la țărani

Haos în energie

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, miercuri, că peste două milioane de facturi la energie urmează să fie refăcute în perioada următoare, precizând că a făcut apel la furnizorii de energie să nu aştepte controalele ANPC.

Potrivit acestuia, din informaţiile pe care le are, o bună parte din furnizori şi-au modificat aceste aplicaţii, pentru a corecta facturile emise incorect.

„Până în acest moment avem 97 de controale finalizate şi sunt încă 100 de controale pe care le derulează colegii de la ANPC în teritoriu”, a spus ministrul la Profit Tv, precizând că „peste două milioane de facturi urmează să fie refăcute, mai precis 2.232.224 de facturi”.

Citește și: Ministrul Economiei: Peste două milioane de facturi în energie vor fi refăcute

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te