Românii dintr-o țară europeană primesc bonusuri de sute de euro. Pentru ce îi ajută statul

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 28.08.2023 - 19:35
Românii care stau în Austria vor primi noi bonusuri în conturi. Statul vine cu un sprijin puternic Foto: Profimedia Images ( fotografie cu caracter ilustrativ)

Din luna septembrie: noi bonusuri adaugă sute de euro în contul românilor din Austria. În septembrie, în Austria vor fi plătite sute de euro sub formă de prime. Aproape toată lumea din Austria va beneficia de acest lucru.

SHARE

Din luna septembrie: noi bonusuri adaugă sute de euro în contul românilor din Austria. În septembrie, în Austria vor fi plătite sute de euro sub formă de prime.

Aproape toată lumea din Austria va beneficia de acest lucru. Pe lângă bonusul pentru climă, vor fi plătite și subvenția pentru costul locuinței și alocația pentru începerea școlii.

La fel ca și în lunile precedente, luna august le rezervă cetățenilor din Austria diverse plăți unice, conform ziarulromanesc.de. 

În funcție de alocație și de condiții, sute de euro vor ajunge din nou în conturile cetățenilor sub formă de scutire. Septembrie nu este sfârșitul poveștii.

După cum s-a raportat deja, în ultimele luni au fost decise mai multe prime care vor fi plătite începând cu luna septembrie.

„Gemeindebau-Bonus” aduce jumătate din chiria lunară

Așa-numitul „Gemeindebau-Bonus” va fi plătit tuturor vienezilor eligibili începând cu luna septembrie.

Suma este de 50 la sută dintr-o chirie lunară netă, sub formă de credit. Acest bonus va fi aplicat automat și fără cerere.

Citește și: Cât câștigă un angajat român la Lidl în Spania în comparație cu unul din România. Diferențe enorme

În plus, municipalitatea vieneză are în vedere o altă măsură în toamnă, de care vor beneficia chiriașii care au fost nevoiți să accepte o creștere a ratei dobânzii în 2022 și 2023, conform ziarulromanesc.de.  

Astfel, începând cu luna septembrie, chiriașii vienezi vor primi nu doar o plată directă, ci și o rambursare parțială, în etape, a creșterii chiriei din anii trecuți.

Alocație forfetară pentru locuință

Alocația forfetară pentru locuință de la Viena, care poate fi solicitată de câteva zile, va fi plătită începând cu luna septembrie.

Citește și: https://newsweek.ro/social/cum-poate-fi-reintegrat-in-romania-un-copil-care-a-locuit-in-strainatate-sfaturi-pentru-parinti

Mai exact, este vorba despre o subvenție de 200 de euro din partea orașului Viena. 

Toate gospodăriile care au dreptul la aceasta au primit deja o scrisoare prin poștă în ultimele zile cu un cod de acces individual pentru cererea lor.

Până la 220 de euro bonus climatic

Bonusul climatic va fi plătit și în acest an. După ce anul trecut suma a fost inițial majorată la 250 de euro din cauza inflației și dublată de un bonus antiinflație (în total până la 500 de euro), anul acesta există doar bonusul climatic „simplu”.

În 2023, va fi între 110 și 220 de euro de persoană – în funcție de locul de reședință. Persoanele sub 18 ani vor primi jumătate din sumă (între 55 și 110 euro). Plata începe, de asemenea, în septembrie, conform ziarulromanesc.de. 

Cei care și-au actualizat sau introdus datele de cont în FinanzOnline până la data limită de 10 iulie ar trebui să primească un transfer în acest an.

Toate celelalte persoane vor primi din nou bonusul sub formă de bonuri. Suma pe persoană poate fi aflată pe site-ul klimabonus.gv.at

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te