Rezervările de vacanță au crescut cu 140%, iar prețurile sunt mai mari cu 21%

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.07.2022 - 17:52
Mai multe rezervări, dar și prețuri mai mari la vacanțe- Foto: PEXELS PHOTOS

Iunie a fost ultima lună în care turiştii au putut să-şi folosească voucherele de vacanţă rămase neutilizate din 2019 şi 2020, astfel că, doar în luna iunie, numărul rezervărilor a crescut cu 140% în comparaţie cu anul trecut.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Preţul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 lei în 2021 la 143 lei în 2022, o creştere cu 21% pentru litoral.

Citește și: VIDEO Imagini virale: Unui biker i s-a stricat motocicleta și a urcat-o într-un autobuz STB

„Acordarea voucherelor de vacanţă pentru 2022 la început de sezon estival şi expirarea tichetelor neutilizate din anii trecuţi (din 2019 şi 2020) la finalul lunii iunie au dus la o creştere accentuată a rezervărilor în ultimele săptămâni. Aşa cum era de aşteptat, aceste stimulente financiare au fost extrem de bine primite atât de turiştii care au putut astfel să beneficieze de preţuri accesibile la cazare, cât şi de operatorii din turism, care au observat o creştere a rezervărilor în România încă de când au fost acordate primele vouchere. În acest context, în iunie, ultima lună în care mai puteau folosite tichetele din anii trecuţi, rezervările pur şi simplu au explodat”, arată ultimul raport furnizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Citește și: FOTO Maneliștii Salam, Minune și Vijelie construiesc cartiere de lux cu banii bombardierilor

Cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creştere importantă a căutărilor pentru vacanţe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul ţării noastre.

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul naţional - aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 şi 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulţi români să profite de ele pentru vacanţe în ţară, o măsură menita să ofere un sprijin important turismului intern. Şi exact aşa s-a întâmplat, dovadă fiind cifrele recente, care au crescut semnificativ. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparaţie cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuţi. Turiştii nu au dorit să le piardă, aşa că au rezervat rapid un sejur pe baza lor‟, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

După doi ani de restricţii şi incertitudine, românii se pot bucura, în sfârşit, de o vară de libertate şi distracţie. În plus, sincronizarea a fost absolut perfectă pentru cei care erau deja în căutarea unei destinaţii de sezon.

„În acelaşi timp, luna iunie a fost una privilegiată graţie tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorinţa de a nu le pierde şi de a nu irosi un sejur la preţ accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi şi au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creştere din ultima perioadă”, mai arată compania.

În ceea ce priveşte distribuţia rezervărilor în iunie, datele Travelminit.ro evidenţiază cele mai căutate destinaţii pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile oraşe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte şi 12% în staţiunile balneoclimaterice.

Preţurile medii pentru o noapte de cazare în iunie au crescut cu 24% la nivel general faţă de 2021. De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 lei în 2021 la 143 lei în 2022, o creştere cu 21% pentru litoral. La munte şi în oraşe creşterea este şi mai mare: de la 98 la 118 lei pentru o noapte de cazare la munte (cu 25% mai mult) şi de la 93 la 118 lei pentru o noapte de cazare în oraş (cu 26% mai mult).

„Pentru cei care încă nu şi-au făcut planuri de concediu vara aceasta, vestea bună este că acum este momentul oportun pentru a face rezervări: nu mai sunt restricţii, sezonul estival nu a ajuns nici măcar la jumătate, iar unităţile de cazare de pe întreg teritoriul României încă au disponibilităţi”, menţionează compania.

În plus, au fost încărcate majoritatea cardurilor de vacanţă pentru 2022, ceea ce înseamnă că cei care beneficiază de ele vor putea profita de 1.450 reducere la achiziţia pachetelor turistice în ţară, sumă decontată de statul român prin intermediul acestor vouchere.

„Impactul voucherelor de vacanţă se simte foarte puternic încă de când a început vara şi ne bucurăm că turiştii vor să călătorească mai mult în ţară, aşa că încercăm să venim în întâmpinarea lor cu oferte cât mai accesibile, inclusiv în plin sezon. În momentul de faţă, Travelminit.ro oferă cea mai mare ofertă de cazare cu vouchere de vacanţă din România, procesul de rezervare şi plată a cazării se face foarte rapid, online, astfel că turiştii noştri să se bucure de o experienţă cât mai plăcută, încă din etapa de planificare a concediului‟, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi, potrivit Agerpres. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te